Vinylové podlahy a výměna již položených lamel - část 28.

Autor: Kondrej (35 příspěvků)
20. 12. 2020
0 komentářů
Vinylové podlahy a výměna již položených lamel - část 28.
Příspěvek stavebníka
Pokládka vinylových podlah, ale ne svépomocí.

Ahoj stavebníci. Píše se srpen 2020, po koroně ani stopy, a my realizujeme pokládku vinylových podlah v horním i spodním patře. Tedy ne svépomocí, ale od řemeslníka. Výběr byl tedy ale těžší část.

Po oblédnutí různých hornbachů a specializovaných obchodů na podlahy jsem se rozhodli zakoupit v mojepodlaha.cz. Ceny nebyly zrovna malé, ca 600-800 Kč za m2. Ale byli jsme i v obchodě, kde měli za 1500-2500 Kč za m2, to už mi přijde moc. Protože jsem lamely viděli v obchodě na max 1m2, tak přikládám fotky a označení podlahy, kdyby náhodou někdo chtěl podobnou:

  • spodní patro: Vinyl lepený Van Gogh celková tl. 3 mm, nášlapná vrstva 0,5 mm, dekor: VGW85T

Vinylové podlahy a výměna již položených lamel - část 28.Vinylové podlahy a výměna již položených lamel - část 28.Vinylové podlahy a výměna již položených lamel - část 28.

S touto podlahou ve spodním patře jsme spokojeni. Ty tmavší jsou focené za denního světla, ty světlejší za umělého osvětlení.

Horní patro - tam jsme vybrali podlahu o něco světlejší (a lamely o něco větší):

Vinyl lepený Wineo 600 Wood XL - dekor: BarcelonaLoft/č. DB191W6 1-lamelový reálný povrch dřeva, mikro zkosené hrany (2.00 mm), rozměr: 235 x 1505mm

To dopadlo o něco hůře. Lamely jsou větší než dole a tak po naší zkušenosti i citlivější na pokádku. Posuďte sami: takhle to týpek položil :

Reklama
Vinylové podlahy a výměna již položených lamel - část 28.Vinylové podlahy a výměna již položených lamel - část 28.

V každém balení se totiž nacházely tzv. černé ovce, tedy hnědé dílce, které nevím proč tam jsou, ale celý dojem z podlahy kazí. Jenže řemeslník se hájil, že to co jsme mu připravili v krabicích, tak položil a estetiku jaksi neřešil. A prodejce za to samozřejmě taky nemohl. Takže vina byla nakonec na nás a tak jsem se s řemeslníkem domluvil, že ty hnědé vyndám a on tam položí nové světlé, které jsme dokoupili. No krve by se ve mě nedořezal, stačilo zvednout telefon a říct "jsou tam nějaký hnědý a nevypadá to úplně dobře". Takže jsem měl zase o jedno pracovní stanoviště navíc. Takže jsem se po 2 týdnech pustil do vyndavání. Šlo to poměrně dobře, ale bylo to pracné. Pak jsem se ale vyškolil a vyndání jedné lamely trvalo pouze 10 minut.

Ve zkratce jsem nařízl kobercovým nožem v půlce lamelu a kladivem zatloukl šroubovák. Poté jsem šroubovákem jel pod lamelou až opatrně ke kraji a páčil lamelu postupně ven.

Po opětovné pokládce tady je výsledek:

Vinylové podlahy a výměna již položených lamel - část 28.
Reklama

Pro příště tedy ponaučení: vyndat si z balíků nejlépe na prodejně už obsah balení a podívat se před koupí jaké jsou tam kusy a jak to vypadá na ploše. Aby nečekalo doma pak překvapení :-)

Náklady

Název položkyCena
práce řemeslník
82 000 Kč
material wineo 600 45m2
38 000 Kč
materiál van gogh ca 50m2
42 000 Kč
Celkem162 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kondrej
Kondrej (35 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací