Zima 2007/2008

Autor: Jarek a Martina (39 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
24. 2. 2009
0 komentářů
Zima 2007/2008
Příspěvek stavebníka
Z pracovních důvodů jsem se celý rok 2007 věnoval úpravě pozemku pro stavbu a vyřizování potřebných povolení.V zimě 2007 jsem se nechal zlákat nabídkou firmy HELUZ na přesné zdivo (broušené) STI SB. Rozhodl jsem se pro obvodové zdivo 44 STI SB, vnitřní nosné příčky 24 STI SB, a příčky 15 P+D.

Zárověn jsem u HELUZU objednal i střešní systém JISTROP s vložkami MIAKO. První chybu, kterou jsem udělal bylo to, že jsem cihly neobjednal třeba v Baumaxu, ale u internetového prodejce, který byl levnější. Do dneska a to už mám dávno po hrubé stavbě s ním mám nevyřízené pohledávky. Při prvním kontaktu mi slíbil, že mi dle projektu spočítá přesné množství cihel potřebných pro stavbu (stavba z broušených cihel SB je v podstatě skládačka). Já souhlasil a zaslal mu projekt. Asi za týden mi přišel rozpis cihel a cena. Rozpis cihel a cenu jsem si nechal udělat i u jiné firmy a v počtu cihel byl rozdíl. Na to jsem prodejce upozornil a on tvrdil, že to nechá přepočítat ještě jednou přímo v HELUZU, neboť tam má styky (to jsem netušil, že HELUZ tohle dělá normálně zdarma). Asi za další týden mi přišel nový rozpis s materiálem a já doufal, že pokud ho dělá HELUZ musí to být v pořádku. Cihly jsem zaplatil a nechal si je dovézt v únoru 2008. Cihly se stropním systémem mi přivezli na 3 kamiónech. První várka přijela z Libochovic a tyto cihly byli různě popraskané a rozbité. U normálních cihel bych tohle ještě jakž takž bral, ale u broušených cihel SB, kde garantují přesné zdění ( a také přesnou cenu :)..) ne. Druhou várku přivezli z Hevlína a ta už byla o poznání lepší.

U těchto cihel si dávejte pozor na poškozené cihly. Stačí málo a cihly se doslova rozpadnou. Nakonec se mi podařilo jich asi 80 ks vyreklamovat, ale opět poslali jen peníze kup si je kde chceš. Jedna cihla váží cca 18kg a tak je přivézt není jednoduché. Teď jsem musel počkat až na počasí a začínám stavět....

Archivní článek: zima 2007/2008

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jarek a Martina
Jarek a Martina (39 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací