základy a sokl

Autor: Popo (2 příspěvky)
Kategorie: Zateplení fasády
24. 2. 2019
7 komentářů
Dotaz

Dobrý den,

momentálně řeším zateplení základových pásů a soklu. Mám možnost nakoupit za docela dobrou cenu isomaster xps polystyrén v tloušťce 8cm. Jelikož chci dávat zateplení soklu v tloušťce 16cm, musel bych lepit dvě osmičky k sobě, což může být trochu práce navíc, ale na druhou stranu je zas možné nalepit nejprve jednu vrstvu a pak s přesahem nalepit druhou vrstvu (tím by se odbouraly tepelné mosty ve spojích). Nikde jsem, ale neviděl, že by to někdo někdy dělal tímto způsobem. Dokonce i ve videu zaměřeném na sokl zde na stránkách lepili dvě desky k sobě, ale bez přesahu. Je to snad špatné rozhodnutí lepit s přesahem???

Druhá možnost je koupit přímo polystyrén Isover eps sokl 3000 v tloušťce 16cm a lepit desky vedle sebe. Cenově mě to vyjde stejně jak to xps. Co je tedy lepší (neuvažuji pracnost) dvě tenčí xps lepené s přesahem nebo jedna eps bez přesahu???

Desky chci dávat na výšku tak, že 30 cm bude nad terénem a zbytek pod terénem. Mohou se desky lepit tímto způsobem nebo je lepší je lepit vodorovně (jedna by byla nad terénem a druha nalepena pod ní - pod terénem)?

Děkuji za objektivní rady.