Prosím o radu. PORFIX+EPS nebo PORO? Jaké omítky?

Autor: Michal91 (9 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
19. 9. 2017
13 komentářů
Dotaz

Prosím o radu :) Po přečtení všeho možného na internetu a názorů a rad pár lidi jsem už opravdu zoufalý... každý tvrdí něco jiného.

Plánuji stavět svépomocí podkrovní dům 10x9 obytná plocha cca 130m².

Jako vytápění plánuji topné elektrické rohože. Hlavně z důvodu,že plynem neplánuji topit nikdy a kotel na tuhá paliva nemám kam dát. Elektrické rohože se mi zamlouvají hlavně díky nízkým pořizovacím nákladům a absenci kotle.

Měl bych pár otázek

1) Je podle vás lepší varianta Porfix 30+12-15cmEPS nebo pouze jedna vrstva porotherm 44 eko+ profi? Tepelný odpor vychází cca 6,4 a 6,6.

2) Vyplatí se při těchto hodnotách ještě opravdu honit za lepším tepelným odporem,nebo už se potom počáteční investice vzhledem k návratnosti už moc nevyplácí?

3)Která varianta bude mít lepší akumulační schopnosti a déle udrží teplo?

4)Lze se vůbec s touto variantou zdiva a zároveň samozřejmě s kvalitními okny izolací podlah a stropu dostat na slušnou částku za vytápění? Nebo bych jednou pouze litoval?:)

Poté bych měl ještě dotaz ohledně omítek. Že bych nahazoval celý dům sám klasickou omítkou mě opravdu děsí. Když by jste měli vybrat zdivo s ohledem na případné náklady a pracnost udělání omítek které by jste vybrali? Jaké jsou vůbec možnosti omítek na porobeton a cihlu?

Byl bych opravdu velice rád kdyby si někdo našel čas a dokázal mi na moje možná stupidní dotazy alespoň trochu stručně odpovědět:)

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama