Detail soklu

Autor: Honza a Simča (27 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
29. 3. 2016
6 komentářů
Dotaz

Dobrý den,

chtěl bych Vás poprosit o radu nebo spíše Váš praktický názor k detailu zateplení soklu. Pro přiblížení problému do přílohy přikládám soubor "sokl varianta 1" to, co mám v projektu. V tomto případě mi vadí jedna věc, pod základovým pásem je cca 10cm kameniva a kamenivo s drenážkou je i vedle základového pásu, což selským rozumem se mi naskytuje problém, že se voda bude přes kamenivo stahovat až pod základový pás a drenážka toho v tomto případě moc neodvede...

Do přílohy přikládám druhou variantu soklu tak, jak bych ji chtěl udělat já. Mám však pár dotazů:

1. u přechodu omítky na zateplení soklu bude odskok cca 3cm (šířka tepelně izolační omítky). tento přechod se dá vyřešit nějakou okapničkou, nebo raději zvolit širší perimetr a udělat to tak, aby perimetr tvořil s budoucí omítkou přímou linii?

2. může být takto vedena nopová fólie, aby sváděla případnou vodu přímo k drenážní trubce a lépe ji odváděla?

3. nebude hlína u základového pásu ničemu vadit?

4. v současné době mám nalepenou hydroizolaci na desku a přes ohyb cca 15cm. je nutné napenetrovat a následně nalepit hydroizolaci na celou výšku ztraceného bednění? setkávám se totiž s názory, že když tam budu lepit perimetr se zakládací hranou, voda se tam již nedostane, ale nerad bych něco podcenil... v projetku mám hydroizolaci na celé výšce, ale to lepení bude pěkná pakárna a docela bych se chtěl tomu vyhnout :)))

5. nebude vadit odskok perimetru na základovém páse (to, že nebude ležet na páse celou svou šířkou?

Pro někoho to budou možná hloupé laické dotazy, ale budu vděčný za každou praktickou radu.

díky moc.

Přílohy

sokl1.jpg
sokl2.jpg