Typ vytápění

Autor: Luk3 (5 příspěvků)
26. 3. 2016
7 komentářů
Dotaz

Dobrý den, potřeboval bych poradit jaký typ vytápění by podle vás měl být nejvhodnější pro naši plánovanou novostavbu? Přečetl jsem velké množství různých článků a různých fór.... každá firma zase preferuje to svoje a já se stále nemohu rozhodnout pro nejhodnější způsob vytápění.

Jelikož máme na pozemek převedenou pouze elektřinu tak zdroj je jasný - elektřina

Dle PENB je TZ 5,6kW

Jedná se o přízemní domeček.

podlahová plocha 168m2

vytápěná plocha 100 m2

Použité obvodové zdivo HELUZ STI 49

Původně jsem se příkláněl k variantě TČ (voda - vzduch), ale nevím zda se mi investice někdy vůbec vrátí neboť dát cca 140 tisíc pouze za čerpadlo a doufat že mi aspoň 20 let vyrdží jak většina firem deklaruje se mi zdá jako hazard

Další varianta co se mi líbí asi nejvíc jsou topné kabely - hlavně mi jde pohodlnost regulace ale trošku mám strach aby za vytápění neplatil extrémně moc.

Poslední varianta co mě kdosi radil byl elektro kotel s teplovodním vytápěním v kombinaci s krbovou vložkou s akumulační nádrží nebo výměníkem..... tahle varianta se mi zdá již dost překombinovaná navíc sice bych chtěl v hlavní obytné místnosti krbovou vložku ale neplánuji v tom topit stále a hlavně nechci být zase závislý na dřevu, prostě musím topit v krbu abych ušetřil.

Předem děkuji za jakoukoliv radu.

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama