RADON Vhodné řešení po měření

Autor: Sintom (25 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
7. 9. 2015
9 komentářů
Dotaz

Zdravím Vás. Potřeboval bych poradit. Na mém pozemku proběhlo radonové měření, které dopadlo jako STŘEDNÍ INDEX, Bohužel, jsem si to včas neohlídal a u měření jsem bohužel nebyl. Takže nevím jak moc je pravdivé, či zaokrouhlené protože jej dělala projektová kancelář (tedy spřátelená osoba kanceláře) Nic méně podle geo mapy radonu bych měl mít pozemek na podloži s vysokým indexem (jak jsou natom sousedé se půjdu dnes optat) I kdyby index vysoký nebyl. Plánuji vodní podlahové topení v obou patrach, kde se prý musí index vždy zvýšit, protože voda do sebe radon nasává a pak to cyrkuluje v celém domě.

Projektant navrhl standardní dvojitou izolaci s mezivrstvou hliníku. S vysvětlením, že pokud je v domě rekuperace, je prostor dostatečně větrán, takže pokud by již něco prosáklo, hned se to odvětrá. Nevím co je na tomto pravdy ???

Myslíte, že mám dát na projektanta, nebo na další náklady provést vlasní měření, nebo i bez dalšího měření trvat na provětraném podloží ? Či existuje i jiné řešení, protože se bojím vysychání a ochlazování desky a dalších neduhů které větrání má. Slyšel jsem o nějaké speciální svařované izolaci, ale moc o tom toho na netu není.

Nemá stím prosím někdo zlušenost ???

Tom

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama