Štíty a druhý věnec

Autor: Honégříci (25 příspěvků)
30. 10. 2010
4 komentáře
Štíty a druhý věnec
Příspěvek stavebníka
září - říjen 2010   Veškeré zdivo na štíty jsme si nechali dát na strop lesáckým nakladačem (z důvodu známosti) a později jeřábem. Odmítli jsme se strhnout ve dvou nošením cihel ručně!! Dále jsme si tam nechali dát míchačku a pytle s maltou.

Založení 1.řady na stropě jsme si nechali udělat profi pracovníkem s nivelačním zařízením. Asistoval nám při založení 1.řady na zákl.desce a byli jsme s jeho prací velmi spokojení. I tentokrát se zdálo vše v pořádku. Do té doby, než jsme chtěli dodělat jednu řadu, u které nám řekl, že beton je vyšší a že ho budeme muset asi obrousit. Snažili jsme se beton nařezat pilou a odsekat, vůbec to nešlo! Nakonec jsme se na seřezávání betonu vykašlali a seřízli cihly. Celá ta řada byla na prd, vodováha jako by se zbláznila, David jí několikrát předělával, zničil u toho několik cihel, už byl zoufalý :-( Přestože zdíme s pěnou, museli jsme bohužel dát maltu, zakončení té řady bylo fakt brutální a David je puntičkář a nesmíří se ani s malou odchylkou.

Jelikož jsme v průběhu stavby nechávali převézt palety cihel za domeček, pak jsme je zase nechávali převézt dopředu aby se mohli dát na strop.. no co Vám mám o tom povídat, prostě je furt stěhujeme jako kočka koťata..  :-)

David nejdřív vyzdil štít na garáži, ten byl nejmenší a i tak se ve výšce opravdu bál. Balancoval na kraji a na prknech na kozách. Fakt super podívaná!

Reklama

Dále jsme vyzdili strany kde bude věnec, na ten jsme použili věncovky 19,5cm od Porothermu. Vše se dávalo do vodováhy, pak se vložil železný koš, který David svázal a nakonec jsme vyplnili ručně míchaným betonem. Písek jsem tahala ručně v kbelících a pak na kolečku, nahoru se to dávalo přes elektrický naviják (po žebříku bych to fakt nahoru neutáhla!!! :-(    Druhou část věnce jsme míchali s Davidem a mým tatínkem a tu první část věnce David udělal sám se sousedem a nyní již  kamarádem Michalem, který nám pomáhá do teď!!

DÍKY MÍŠO!!!

Poté jsme se vrhli na zbývající dva štíty. To už nebyla sranda vůbec. Jeden štít zvládl David sám, u druhého mu pomáhal kamarád Michal, což jsem byla moc ráda (překlady nad dveře bych asi s Davidem nezvládla), šlo to hrozně rychle a kluci se báječně doplňovali, byla to radost pohledět :-)

Reklama

Jelikož už máme obvodové zdivo vyzděné, nechápeme, jak je možné, že nám tolik palet stále zbývá.. přátelé si dělají legraci, že prý tam máme cihly ještě na jeden menší domeček a že je taháme za nos, že stavíme jen jeden!! Hihihi… :-))  No, prostě se asi pracovník Wienerbergeru přepočítal..

Tím naše práce se zděním skončila, jen některé dodělávky, objednat dřevo na krov a rozhodnout se, zda-li zvládneme i střechu sami, či nikoliv..

Rozhodnutí už padlo.. to je však až další článek :-)

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honégříci
Honégříci (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama