Dokončovací práce a stěhování

Autor: Honza a Nikol (10 příspěvků)
25. 1. 2020
5 komentářů
Dokončovací práce a stěhování
Příspěvek stavebníka
V následujícím článku shrnu všechny poslední práce, které jsme před stěhováním museli dokončit. Ačkoli se to zdálo nemožné, až utopické, dnes už v domečku bydlíme, a tak i všem ostatním stavebníkům snad dodám sílu vytrvat.

Ten pocit bydlet ve svépomocí vybudovaném domečku je k nezaplacení.

  1. Malování - Malovali jsme ručně ve dvou lidech. Barvy HET padlo hodně, průběžně se dodělávaly a opravovaly i nedokonalosti na sádrových omítkách nebo sádrokartonech. Omítky jdou perfektně vyspravit nejlépe KNAUF Uniflotem nebo Finishem.
  2. Schody - Dlouho jsme se rozhodovali, jestli se ještě pustit do dodělání schodů. Měli jsme vybetonováno nahrubo a finance docházely. Dnes jsme za to rádi. Dodělal to podlahář společně s vinylem v domě. Přední stranu schodů jsme srovnali z hrubší plovoucí podlahy, která se hodila k barvě vinylu. Objely se
  3. lišty a vrchní strana schodů se vylila stěrkou. Samotná pokládka schodů vinylem byla otázka dalšího dne, kde si podlahář vyhrál zejména s točivými schody. Výsledek je perfektní a ze schodů se stala dominanta.
  4. Podlahy - Zvolili jsme lepený vinyl Moduleo. Přenechali jsme to podlahářům, mají v tom cvik. Nechtěl bych se za pár let dívat na případné nedostatky. Lišty si již udělám sám.
  5. Kuchyň - Naprostá spokojenost. Dodavatel HON kuchyně. Spotřebiče Elektrolux.
  6. Dokončovací montáže vody – Umyvadla, baterie, záchody, skřínky, silikonování jsme s tchánem dělali po večerech, zde není co popisovat. Je třeba vše dobře promyslet, naměřit, vybrat a na montáž mít někoho, kdo už má zkušenosti.
  7. Dveře, obložky – Díky ceně jsme vybrali polské z WIKu. Realizátor/montážník velmi zkušený borec, s kterým se dalo domluvit na spoustě detailech a úpravách obložek. Nemám jediný problém a veškeré práce byly velmi rychlé a v termínu. Mohu jen doporučit.
  8. Montáž světel - Opět jsme ve dvou lidech realizovali sami. V sádrokartonu jsem vyvrtal potřebné otvory pro led světla a napojení jsme poté udělali během jednoho dne se známým elektrikářem
  9. Krb jsem si nechal udělat od krbaře - vybrali jsme značku Hitze, spokojenost. Vzhledem k topení TČ hraje krb pouze funkci sekundárního zdroje tepla a v zimních měsících dotváří příjemnou atmosféru domova.

Nakonec jsem zpřístupnil vstup do domu vysypáním a rozvezením makadamu. 22.listopadu jsme sehnali bandu kámošů a proběhlo stěhování. Díky všem za podporu, v případě dotazů jsme k dispozici všem svépomocníkům :)

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Za tuto etapu
330 000 Kč
Celkem330 000 Kč

Galerie

Dokončovací práce a stěhováníDokončovací práce a stěhováníDokončovací práce a stěhování
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honza a Nikol (10 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací