Od koupi pozemku po stavební povolení

Autor: Ondřej+Daniela (12 příspěvků)
12. 8. 2015
2 komentáře
Od koupi pozemku po stavební povolení
Příspěvek stavebníka
Ahoj stavebníci. S přítelkyní jsme věděli hned, že budeme někde stavět nový dům. Oba jsme si v předchozích manželství prošli kompletní rekonstrukcí starých domů. Já rodinného domku z r.1923 a Daniela bývalé hospody z r.1897. Oba jsme věděli, že rekonstrukci už nikdy. Vyjde to stejně mnoho sil a je to dražší než postavit novostavbu a ještě jste limitováni stávající dispozicí.

Proto naše pevné rozhodnutí stavět nový dům. V říjnu 2014 začal výběr pozemků. Cenově výhodný ale trošku dál od Plzně jsme našli v jedné vesničce za Nýřany. Rozhodla cena a vzdálenost nájezdu na dálnici 1km. V Plzni jsme za 10min. Pozemek je mimo dešťové kanalizace kompletně zasíťován a to včetně vodoměrné šachty. A čekalo se jen na peníze z bývalých společných SJM. V lednu 2015 jsme na netu vybrali dům z tisíce nabídek. Po předchozích zkušenostech a domech jsme nechtěli do patra a nic složitého protože budem stavět svépomocí. Nakonec padl výběr na RD Miami od G-servisu. Jednoduchý  obdélník se sedlovou střechou. Ve středu 31.1. 2015 jsme zakoupili pozemek a rozjelo se kolečko papírování a obíhání úřadů. Musím podotknout že jsem se všude setkal s ochotnými lidmi a úředníky a vše běželo jak po drátku nikde žádný zádrhel. Mezítím jsem objednal projekt a zaplatil zálohu. S projektantem jsem se vůbec neviděl. Vše se vyřídilo pomocí mailu a telefonu. V projektu jsem měl dost úprav ale za 20dní po zaplacení zálohy jsem měl projekt doma na stole. Vše jsem odnesl na stavební úřad Nýřany před kterým mě všichni varovali. Neměl jsem ještě vyjádření elektráren a plynu s tím že to dodám do týdne. Paní na úřadě mě druhý den informovala o chybě v projektu a doplnění výpočtu vsaku. V G-servisu doplnili do týdne ( samozřejmě po zaplacení ).  Znovu jsem vše odnesl na úřad v pondělí 23.3.2015 už se všemi smlouvami….nic nechybělo. Ve středu 25.3.2015 jsem měl ve schránce upozornění na uložení dopisu na poště ze stavebního úřadu. Ke zděšení jsem hned volal na úřad těsně před zavírací dobou co se děje a co mi posílají. A paní povídá „ No máte to tam „ a já „ A co jako“….“ No to stavební povolení“ Chvíli jsem nemohl mluvit s úžasem, že jsem dostal stavební povolení za 2 dny. Celé to trvalo od koupi pozemku jen 56 dní. No a hned druhý den to začalo…..Geodet, bagrista, stavební bouda atd. Ale o tom až v dalším článku.

Náklady

Název položkyCena
Projekt
64 855 Kč
Pozemek 732m
532 000 Kč
Celkem596 855 Kč

Galerie

Od koupi pozemku po stavební povoleníOd koupi pozemku po stavební povoleníOd koupi pozemku po stavební povoleníOd koupi pozemku po stavební povolení
Reklama

Přílohy

5+kk
pohledy-5.pdf
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Ondřej+Daniela
Ondřej+Daniela (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama