Další dva přednášející na konferenci Stavba a rekonstrukce Svépomocí jsou Karel Sedláček a Stanislav Müller

Autor: Pavel Tesárek (73 příspěvků)
9. 7. 2015
0 komentářů
Další dva přednášející na konferenci Stavba a rekonstrukce Svépomocí jsou Karel Sedláček a Stanislav Müller
Příspěvek stavebníka
V několika předchozích týdnech jsme vám představili první čtyři přednášející a odhalili jsme také témata jejich vystoupení. Nyní se v krátkém rozhovoru uvedou dva další řečníci konference, Karel Sedláček, znalec v oboru zateplování, a Stanislav Müller, který se zabývá problematikou dřevostaveb.   

Ing. Karel Sedláček Ph.D. ve společnosti Isover působí od roku 2006. Na pozici vedoucího oddělení technické podpory pak od roku 2009. Jako profesní zaměření má všechny aplikace, kde se využívají tepelněizolační materiály, a to jak z tepelného, tak i akustického či protipožárního hlediska. Vědecky se nejvíce specializuje na konstrukce větraných fasád a šikmých střech. Kromě vzdělání na ČVUT je členem komory ČKAIT a znalcem v oboru zateplování.

Položili jsme Karlovi pár otázek k jeho přednášce na konferenci Stavba a rekonstrukce Svépomocí

1. Karle, komu je Vaše přednáška určena?

Všem, kteří chtějí zateplit pořádně a správně. 

2. Na co se můžou návštěvníci těšit?

Těšit se můžete na ukázku nejčastějších a typických chyb v zateplení fasády, střechy a soklu. Jestli vyjde čas, zmíním se i o chybách při izolaci podlah.

Reklama

3. Co si stavebníci z Vaší přednášky odnesou?

Praktické rady jak zateplit správně a čemu se rozhodně vyhnout.

4. Jak dlouho se na tuto problematiku specializujete?

Oblast tepelných izolací je můj obor již od studií, tedy věnuji se izolacím již přes 10 let. 

5. Co pro vás znamená slovo „svépomocí“?

Svépomocí pro mě znamená kutilství, snahu něco vytvořit sám, vlastníma rukama, ale bohužel často i nechtěnou „lidovou tvořivost“, která nedodržuje základní stavební pravidla a postupy a způsobuje obrovské problémy nejen v užívání staveb. V poslední době mi při slově svépomocí naskočí v hlavě Pavel Tesárek (smích).

Reklama

Dalším přednášejícím je Stanislav Müller, DiS. Standa se více než 15 let specializuje na dřevostavby. Jako auditor prošel výrobu většiny předních dodavatelů dřevěných domů. Vytvořil tzv. Dokument národní kvality (DNK) dřevostaveb, podle kterého jsou certifikováni členové Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD). Pro Nadaci dřevo pro život navrhl a zrealizoval čtyři ročníky oblíbené ankety Dřevěná stavba roku. V současnosti organizuje konferenci „Dřevostavby v praxi“, kde se každý rok schází přes 300 lidí z praxe, a provozuje DřevoPortál.cz, kde publikuje videa s odbornými a praktickými informacemi ze světa dřevostaveb.

I Stanislav zodpověděl pár otázek ke konferenci

1. Komu je Vaše přednáška určena?

Přednáška je určena všem, kteří chtějí bydlet v dřevostavbě a přemýšlejí o tom, zda je možné si ji postavit svépomocí, případně které části stavby je vhodnější si nechat zrealizovat od profesionálů a které části mohou bez obav dokončit sami.

Reklama

2. Na co se můžeme těšit?

Představíme si nejpoužívanější konstrukční systém dřevostaveb v Čechách a probereme jeho klady a zápory z pohledu realizace svépomocí. Podíváme se blíže i na nové konstrukční systémy, které jsou pro svépomocné dokončení ideální.

3. Co si stavebníci z Vaší přednášky odnesou?

S účastníky konference se podělím o vlastní zkušenosti, doporučím jim, jak postupovat při realizaci vybraných částí dřevostaveb, a také je budu varovat před tím, do čeho by se sami svépomocí rozhodně pouštět neměli.

4. Jak dlouho se na tuto problematiku specializujete?

Problematikou dřevostaveb se zabývám přes 15 let, a to jak z pohledu teorie, tak i praxe. Z těch praktických zkušeností se s vámi podělím mimo jiné i o to, jak je možné kontrolovat kvalitu dřevostaveb přímo na staveništi.

5. Co pro vás znamená slovo „svépomocí“?

Když slyším slovo „Svépomocí“, automaticky mi v hlavě naskakuje slovíčko „Jak“. Sám jsem si dům svépomocí stavěl, takže vím, jak cenné jsou užitečné a praktické informace.

A mnoho dalších otázek Vám Karel i Standa rádi zodpoví na konferenci.

Těšíme se na Vás!!!

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel Tesárek (73 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací