Budiž světlo

Autor: Míša a Radek (14 příspěvků)
14. 4. 2015
2 komentáře
Budiž světlo
Příspěvek stavebníka
Zrovna mě napadá slavná hláška ze Slunce, seno, erotika: „ už je to tady“. Máme elektřinu a už nejsme závislí na sousedech (vystřídali jsme jich hned několik), kteří byli natolik laskaví a poskytli nám připojení i přes problémy, které jsme způsobovali. Jejich trpělivost se ukázala jako nekonečná, a nenechali se odradit vyhazováním pojistek, vyteklými lednicemi apod.

Zároveň tleskáme klukům z 19. století a také našemu elektrikáři, který nám do domu přivedl elektřinu. Ano, nedělali jsme si rozvody elektro sami. Rozdíl mezi cenou materiálu a prací byl natolik mizivý, že by se nám nevyplatilo na stavbu dojíždět.

Na začátku ledna dorazil elektrikář s parťákem a za pár dní měli vše hotové. Zpočátku jsme se báli, že se ve chvíli, kdy poprvé vrtnou do zdi, sbalí a odjedou. Ale tvrdost VPC je neodradila. Naší jedinou prací bylo vše zkontrolovat a před omítkou zaházet (což mi trvalo čistého času asi dva dny). Dokončení instalace nás čeká až po vymalování.

Vybrali jsme vypínače od firmy Schneider (Unica Quadro), které jsou zahrnuty v celkové ceně. Zároveň jsme si nechali navíc vyvést kabel 400 V pro budoucí jezírko na zahradu a kabely pro motory k venkovním žaluziím.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
práce a materiál
64 000 Kč
Celkem64 000 Kč

Galerie

Budiž světloBudiž světloBudiž světloBudiž světlo
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Míša a Radek
Míša a Radek (14 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací