Zakládání a zdění podkroví

Autor: Pavel Tesárek (50 příspěvků)
25. 12. 2009
4 komentáře
Příspěvek stavebníka
27.9.2009 – po dokonalém vyzrání stropu jsme se pustili do zakládání první řady cihel v podkroví. Začali jsme v nejvyšším místě a od jednoho rohu jsme s bráchou zdili každý na jednu stranu.

Stavíme z broušených cihel, proto bylo nutné klást důraz na co nejdokonalejší přesnost. Založení první řady v podkroví trvalo 2 dny.

O týden později jsme dozdili zbývající dvě řady cihel, na které jsme si půjčili válec od Heluzu a také věncovky, které jsme zdili na termoizolační maltu. Mamka s kamarádem Jirkou zatím pracovali na vázání armatury do věnce.

11.10.2009 - následovalo vybetonování věnce. Na cihly jsme položili bitumenový papír, aby beton nezatékal dovnitř. Dále pak armaturu, kterou brácha kolem dokola svařil. Armaturu jsme podložili kousky polystyrénu. Na vnější stranu věnce jsme dali polystyren tloušťky 10cm. Do věnce jsme zabetonovali závitové tyče pro přichycení pozednic.

Reklama

Věnec jsme začali betonovat kolem 13 hodiny a protože jsme to chtěli stihnout, betonovali jsme ke konci už po tmě. Beton jsme nosili v kýblech po provizorních schodech z palet.

21.10.2009 - jsem začal vyzdívat štíty. Překlady nad okny budou i v podkroví roletové. Pozvali jsme jeřáb a umístili posledních 6 roletových překladů Heluz Batima.

V rámci zimní přípravy dali kluci do oken igelity a cihly. Já jsem se mezi tím pustil do založení komínu.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel Tesárek
Pavel Tesárek (50 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací