Ztracené bednění

Autor: Žaneta a Jirka (35 příspěvků)
3. 5. 2014
5 komentářů
Ztracené bednění
Příspěvek stavebníka
Na výstavbu ztraceného bednění jsme si netroufli  sami, ale využili jsme pomoci zedníků. Jelikož vše bylo  organizované narychlo, měli jsme problém vůbec někoho sehnat. Původně si měl ZB vzít na starost jeden mladý zedník, ale když ho přítel vzal na stavbu a zeptal se ho, co všechno má ještě dokoupit, tak jen pokrčil rameny a řekl: „nevím“ :-) tak jsme ho raději odvolali. Nakonec nám pomohli místní zedníci.

ZB máme z nedalekých stavebnin od firmy Diton a Pressbeton, š. 40 cm, 13 palet (390ks). Na pomoc nám opět přijela rodina a kamarádi. Kvůli trošku nerovnému vylití základových pásů trvalo usazení první řady ZB delší dobu. Další řady se lepily na zdící pěnu (spotřebovány 2 tuby).

ZB se provazovalo roxory. Druhá řada už šla rychleji, ale u třetí chlapy zpomalili a nosili ZB ve dvou a u čtvrté řady už funěli jak lokomotivy :-)  Ztracené bednění bylo těžké jak ..…, a to chudáci ještě nevěděli, že to je takový malý trénink na zdění obvodového zdiva :-)

Za jeden den (1.3.2014) bylo vše hotové a nachystané na vylití betonem. Ztracené bednění nám vyšlo přesně akorát na 2cm, které se vyplnily pěnou. V pondělí přijel domíchávač i s pumpou  (beton C 16/20) a ZB se vylilo do 2/3 horní řady skrz pozdější propojení s deskou. Do každého ZB jsme ještě zapíchli 2 roxory.

Reklama

Týden na to se začala kopat voda, položily se chráničky, postavilo se ZB pod krb a dodatečně se udělala skrývka.  Také přijel první kamion s obvodovým zdivem  (29 palet), zbytek zdiva, příčky, překlady, věncovky jsme si nechali uskladnit ve stavebninách.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Žaneta a Jirka
Žaneta a Jirka (35 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama