Montáž kuchyňské linky a botníků

Autor: Míra a Maruška (44 příspěvků)
Kategorie: Kuchyň
18. 1. 2010
0 komentářů
Montáž kuchyňské linky a botníků
Příspěvek stavebníka
Nepatříme ani k rentiérům ani k hráčům loterie, a proto jsme se v případě zařizování domu nábytkem museli rozhodnout, čemu dáme přednost a co odsuneme na další měsíce až roky. Jak jsem již asi někde psal, tak podkroví je pro nás zatím pasé a tudíž jsme řešili jen vybavení přízemí. Nakonec jsme před nastěhováním rozhodli kompletně vybavit dvě místnosti. Těmi vítězi byla kuchyň a veranda. Kuchyň byla docela jasná a vybavená veranda, jako první co je vidět, když vstoupí host do domu, pro nás byla také jasná volba. 

Začnu tedy verandou. Ono samotné vybavení verandy (nebo chcete-li vstupní haly) nemusí být až tak těžké a drahé. Nějaký ten botník se stěnou a věšáky a je hotovo. Ale my jsme se chtěli ještě zbavit díry, která vznikla pod schody a to tak, že jí necháme osadit botníkem a celý prostor pod schody uzavřeme dveřmi. A při té příležitosti, když u nás byli truhláři vyměřovat kuchyň, zároveň vyměřili i ten atypický prostor. Po realizaci nám tedy vznikla šatní skříň, stěna s věšáky a zásuvkami (na papuče). Dále pak velký botník na opravdu hodně bot a uzavřený prostor pod schodištěm na koště, vysavač, bordel a basu (nikoliv hudební nástroj). Cena se vyšplhala na 13400,- . Ale vyřešeno to bylo výtečně, podle našich představ a k naší spokojenosti.

Co se týče kuchyně, tak jak jsem psal dříve, plány jsme si nechali dělat v zimě a firma, kterou jsme si vybrali, čekala, kdy budeme chtít kuchyň mít namontovanou, aby mohla začít jednat. Tím jednáním bylo zaměření linky a vyrobení. 4. listopadu měl nastat ten den D, (kterých je při stavbě několik: pro mě to bylo hrabání základů, vazba, pokrývání, okna a nyní kuchyň), kdy měli truhláři dojet. Jak bylo domluveno, tak se také stalo a na místo dorazili tři truhláři, kteří zhruba od 7:00 do 15:00 montovali kuchyň. Výsledkem byla téměř hotová kuchyň, kde zbývalo namontovat odpadkový koš, zapojit baterii a přidělat lištu, která je v místě styku pracovní desky s obklady. Druhý den, kdy přijeli montovat verandu, kuchyň dokončili. A opět výtečně, podle našich představ a k naší spokojenosti. Byl jsem s jejich prací a pečlivostí opravdu spokojený a rád, že jsme si vybrali pro realizaci právě tuto firmu. Spotřebiče jsme si vybrali všechny od Fagoru (digestoř, lednice, myčka, trouba, varná deska). Nakonec jsme si ještě připlatili na varné desce, kdy jsme vyměnili sklokeramickou za indukční.

Spotřebiče tedy vyšli cca na 54100,- a samotný nábytek na 72200,-

A musím uznat, kuchyň je opravdu srdcem i našeho domu.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
nábytek
72 200 Kč
Spotřebiče
54 100 Kč
Celkem126 300 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Míra a Maruška
Míra a Maruška (44 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací