Co všechno umí moderní interiérové žaluzie?

Autor: K-system (3 příspěvky)
8. 1. 2014
0 komentářů
Co všechno umí moderní interiérové žaluzie?
Příspěvek stavebníka
Kvalitní ochrana proti slunečnímu svitu musí především splňovat všechny funkční i estetické nároky uživatele. Široká nabídka žaluzií umožňuje vybavit vhodnou stínicí technikou jakoukoli stavbu, a to i dodatečně. Prakticky kdykoli je tedy možné realizovat výměnu žaluzií podle aktuálních trendů či s ohledem na úpravy a rekonstrukce interiéru.

Vertikální žaluzie vpustí jen tolik světla, kolik chcete a potřebujete

Úkolem interiérových žaluzií není jen chránit naše soukromí před slunečními paprskynežádoucími pohledy zvenčí. Vertikální žaluzie taktéž nazývané interierové dokážou snadno a efektivně předělit místnost, a tím zajistit dostatek soukromí v každé její části. Díky pokročilému intuitivnímu ovládání navíc zastíníte místnost, kdykoli potřebujete, a hlavně – jak potřebujete.

Práce na počítači v kanceláři vystavené slunečnímu svitu vyžaduje správnou redukci světla, při které prostor není ani příliš osvětlen, ani zcela zatemněn. A to vám umožní pouze moderní vertikální žaluzie!

Vertikální žaluzie dále, na rozdíl od horizontálních žaluzií s tmavými lamelami, tolik nepřitahují sluneční světlo, čímž zabraňují zbytečnému ohřívání vzduchu v místnosti.

Reklama

Profesionální výrobci dnes látku svařují na speciálním zařízení určeném k jejímu řezání a svařování. Látkové lamely moderních vertikálních žaluzií se vyrábějí z přírodních i umělých materiálů. Mají antistatickou povrchovou úpravu, jsou zdravotně nezávadné, a některé z nich dokonce nehořlavé (Trevira CS). Vertikální žaluzie si klidně mohou pořídit i lidé trpící alergií na prach.

Vertikální žaluzie vyžadují jen minimální péči

Látkové lamely mají i tu výhodu, že nezachytávají prach, nepřispívají k jeho hromadění a kromě občasného utření suchým hadříkem nevyžadují další péči.   Silně znečistěné lamely je možné čistit ultrazvukem, případně je svinuté (bez závaží a řetízku) proždímat a opláchnout ve vlažné vodě s pracím práškem. Lamely necháme nejdříve okapat a ještě vlhké je pověsíme. Závaží a řetízek vkládejte až po úplném usušení – závaží obsahuje kov a mohlo by dojít ke korozi.

Zaměření žaluzií Basic Design je jednoduché i rychlé a totéž platí o jejich montáži. Ta probíhá přímo na zasklívací liště okna, takže nedochází k narušení okenního rámu. Všechny montážní body jsou perfektně překryté. Žaluzie je připevněná k rámu okna speciálním fixačním silonem. Při vyklopení okenní ventilace se tak žaluzie neodchyluje od rámu okna.

Reklama

Jak si poradit s orosenými okny?

Během chladných nocí se může stát, že se okna s izolačním dvojsklem orosí. Příčina obvykle vězí v tom, že jsou žaluzie na noc sklopeny a stáhnuty dolů, čímž je narušena cirkulace vzduchu mezi vnitřním prostředím a okenním rámem.

S tímto efektem se setkáváme zejména po ukončení stavebních úprav, jež si vyžádaly zvýšení vlhkosti (omítání a natírání zdí), nebo při větších teplotních rozdílech mezi venkovním a vnitřním prostředím.

Problém vyřešíte tak, že přes noc lamely povytáhnete do výšky 5–10 cm nad úroveň zasklívací lišty a lamely nesklopíte úplně. Orosení oken se sníží nebo úplně ustane. Při nízkých venkovních teplotách nezapomínejte pravidelně větrat.

Reklama

Galerie

Co všechno umí moderní interiérové žaluzie?
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
K-system (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama