Proč jsme se rozhodli postavit domeček a to pasivní?

Autor: Petra a Václav (7 příspěvků)
15. 10. 2013
0 komentářů
Proč jsme se rozhodli postavit domeček a to pasivní?
Příspěvek stavebníka
Je tomu už nějaký rok, co jsme se rozhodli bydlet společně. K dispozici byl malý byt v rodinném vlastnictví... a tak jsme se rozhodli tam začít pozvolna spolu bydlet (2008).

Jednou jsme si řekli, že si to naše hnízdečko alespoň nově barevně vymalujeme a šli jsme si koupit malířské potřeby. Než jsme se do toho pustili, tak jsem si řekla, že bychom mohli vyměnit ty staré ošklivé vypínače.

Když jsme je sundali, tak jsme uviděli ty letité el. rozvody, a tak jsme si řekli, že když už se bude malovat, tak si před tím uděláme nové el. rozvody. Nakonec jsme bourali zdi, pálili kuchyňskou linku a rozbíjeli obkladačky a dlaždu :)

Takže jsme to vzali úplně z gruntu. Celý byt jsme si svépomocně zrekonstruovali a nastěhovali jsme se teprve týden před svatbou (2010) :).

Reklama

Za rok po svatbě se nám narodila dcera Eliška (2011). Byteček jsme měli sice útulný, ale už jsme tušili, že ty dva malé pokojíky nám pro rodinu stačit nebudou. S miminkem to ještě šlo. Jedna malá dětská postýlka se nám do ložnice ještě vešla. Vašek však pracuje jako programátor z domova, tak celé dny trávíme v našem bytě společně. V té době jsme se tedy již shodli na tom, že pokud jít do nového bydlení, pak určitě do domečku s větší než malou zahrádkou.

A když dům, tak energeticky co nejméně náročný až sobestačný .. nezávislý.. tedy pasivní. Ač na rodičovské dovolené nejsou příjmy zlaté, tak jsme to probrali ze všech možných stran a vždy jsme došli k tomu, že to musí být dům pasivní.  A že šetřit na kvalitním provedení obálky domu prostě nehodláme. Myšlenka to sice byla úctihodná nicméně jsme si to ještě nebrali zcela vážně a zatím jsme se jen tak sem tam poohlédli po nějakém pozemku.

 O tom, jak jsem hledali pozemek, příště :)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Petra a Václav
Petra a Václav (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama