Stěhování

Autor: Libor a Maruška (50 příspěvků)
9. 4. 2013
0 komentářů
Stěhování
Příspěvek stavebníka
Prosinec 2012 Přestože jsme zkolaudovali už v listopadu, tak jsme se stěhováním začali 27. prosince. Tři dny jsme tranzitem vozili nábytek a další krámy a v domku to vše sestavovali a uklízeli.

Nezdá se to, ale bylo to docela náročné. Myslel jsem, že budu navážet věci minimálně 2x denně, ale to se nedalo – než se vše nanosilo do auta, pak zase vynosilo, ale hlavně sestavilo a urovnalo, tak den utekl jak voda.

Poslední den stěhování jsme si přivezli i postele a peřiny a od tohoto dne jsme začali fakticky bydlet v našem novém domečku. Silvestra jsme tu již oslavili s našimi kamarády. :-) Na půdu jsem do trámoví pověsil anténu, zapnul televizi a byli jsme spokojení. :-)

Ještě několik týdnů po nastěhování jsem po troškách vozil zbylé drobnosti. Taky jsme ještě dodělávali pár věcí – přechodové lišty, pověšení nových záclon a závěsů, vyrobil jsem regály do špajzu apod.

Reklama

Taky jsem přesunul centrálu zabezpečovačky z dočasného umístění na půdě na její vyprojektované místo a zapojil jsem do ní všechna čidla. Máme jednu takovou lahůdku a to, že čistou podlahu máme cca 30cm pod maximální možnou hladinou přečerpávací odpadní jímky, která je vedle naší parcely.

Jelikož během stavby 2x nastal problém s čerpadlem v jímce a stoupala hladina v odpadním potrubí, tak jsem do revizní šachty namontoval čidlo hladiny a zapojil jsem ho do zabezpečovačky (pokud bude v jímce stoupat hladina, tak se zaplní revizní šachta a zabezpečovačka mi pošle SMS).

Po nastěhování následovalo lítání po různých úřadech, abychom si všude změnili adresu bydliště. Vlastně asi 2/3 jsem změnil po internetu (někde jsem musel mailem poslat oskenované některé doklady), a zbytek vyžadovalo osobní návštěvu.

Reklama

Někde se to asi díky propojeným systémům promítlo automaticky (katastr, VZP). Také jsem nechal předělat pojistku na dům (změna z rozestavěného domu na dokončený) a na katastr jsem podal formulář ohlášení změny rozestavěné budovy na budovu dokončenou.

Změny se v našem případě týkaly následujících dokladů (inspirace pro ostatní): -         občanky -         řidičáky -         techničáky na auta -         banky -         pojišťovny -         RWE, Folia, ČEZ -         rozhlasové a TV poplatky -         město – popelnice, stočné -         katastr -         doktor, zubař

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Libor a Maruška
Libor a Maruška (50 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací