Nejčtenější články za uplynulý rok 2012

Autor: Pavel Tesárek (73 příspěvků)
11. 1. 2013
0 komentářů
Nejčtenější články za uplynulý rok 2012
Příspěvek stavebníka
Při vstupu do každého nového roku jsme si již zvykli bilancovat a dnes hodnotíme články vydané v roce 2012 z hlediska oblíbenosti. Svými články přispíváte vy čtenáři opravdu hojně a my vám děkujeme za vaše zkušenosti a rady, o které se dělíte tak ochotně s dalšími čtenáři – stavebníky. Připomeňme si tedy v souhrnu 5 článků, které patřily v uplynulém roce k nejzajímavějším a zároveň tedy i nejčtenějším.

Pásy, ztracené bednění, základová deska

Nejčastěji jste vyhledávali rady ohledně ztraceného bednění a základové desky. Zajímalo vás, jak řešit tuto problematiku a my doufáme, že vy už nejen díky článku s názvem Pásy, ztracené bednění, základová deska nebudete při stavbě svého vlastního domu nikdy ztraceni. V tomto článku zazněla i velmi dobrá rada od autorů stavebníků Katky a Pavla, jak na stavbě účelně využít prázdné plastové lahve jako prevenci před napíchnutím na roxor.

Nejčtenější články za uplynulý rok 2012

Voda, plyn, topení

V dalším z nejčtenějších článků se s námi podělili o své zkušenosti stavebníci Pája a Kačka, kteří neváhali a své poznatky nám ostatním předali v článku Voda, plyn, topení. Pitnou vodu napojili na vodovodní řad, užitkovou vodu na vrtanou studnu a co se vytápění týče, využili ve svém domě hned tři typy: radiátory jako hlavní zdroj tepla, podlahové vytápění v koupelně a přitápění krbovými kamny umístěnými v obývacím pokoji.

Reklama
Nejčtenější články za uplynulý rok 2012

Ztracené bednění a základová deska

A opět se nám tu objevilo Ztracené bednění a základová deska ve stejnojmenném článku od našich čtenářů a přispěvatelů Honzy a Denči. V rozsáhlé fotogalerii doprovázející jejich článek jsme mohli pozorovat vývoj a postupnou konstrukci základů jejich budoucího domu. Stavebníci si potřebné množství betonu vypočítali s přesností na polévkovou lžíci, za to jim patří obdiv nás všech. Nezapomněli ani na poděkování svým pomocníkům, rodině a kamarádům, kteří jim střídavě pomáhali při budování základů a desky.

Nejčtenější články za uplynulý rok 2012
Reklama

Izolace střechy skelnou vatou

Bylo, nebylo, někde ve Středočeském kraji se jednoho dne do stavby svého vysněného domečku pustili stavebníci Daves a Tadeáška. Ale konec s pohádkami, nastává dřina…a tu nám popsali v dalším článku s vysokou čtenářskou oblíbeností a názvem Izolace střechy skelnou vatou. Kdo již někdy se skelnou vatou pracoval, jistě dá stavebníkům za pravdu, že je to práce pěkně odporná, jak nám sami sdělili. Až budou stavět další dům, už si na izolaci střechy najmou nějakou levnou pracovní sílu. A my ostatní je jistě naprosto chápeme.

Nejčtenější články za uplynulý rok 2012

Založení první řady a zdění

Založení první řady a zdění se stalo námětem pátého neoblíbenějšího článku uplynulého roku, který nám tentokrát zaslali stavebníci Honza a Peťka. Ti se nám svěřili i s náklady vynaloženými na jednotlivé materiálové položky, mezi kterými figurovala i basa piva. Stavebníci nám však již nesdělili, zda bylo použito pivo pro lepší materiálovou soudržnost do základů domu anebo posloužilo k občerstvení dvojice stavebníků. Možná, že se naši přispěvatelé inspirovali v historii a řekli si, když most z vajec, syrečků a tvarohu stojí už tak dlouho, že jejich dům bude mít díky pivu také delší životnost.

Reklama
Nejčtenější články za uplynulý rok 2012

Závěrem hodnocení úspěšných článků od našich stavebníků jim tedy popřejme do dalšího roku pevné zdraví i základy jejich domu a ať slunce svítí co nejdříve na střechy jejich úspěšně dostavěných domů. A sobě popřejme, ať nás i nadále nezapomenou zásobovat skvělými a užitečnými stavebními radami ve svých příspěvcích. Těšíme se na ně.   

   

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel Tesárek (73 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama