Příjezdová cesta

Autor: Terka a David (3 příspěvky)
16. 12. 2012
8 komentářů
Příjezdová cesta
Příspěvek stavebníka
S mojí skvělou ženou jsme serozhodli postavit si domek na pozemku který jsem si pro tento účel koupili před třemi lety. Pozemek byl ale bez příjezdové cesty, bez elektřiny, bez vody, odpadů atd. Zkrátka zelená louka se vším všudy :-)

V tomto článku Vám popíši tedy útrapy s budováním příjezdové cesty. Naše příjezdová cesta je 83m dlouhá a ztoho je cca polovina na pozemku města a druhá pak na našem pozemku. Když si vzpomenu co vše jsem musel vyřídit za papíry,za povolení,za smlouvy apod., tak bych do toho už animyslím nešel. Nejhorší bylo asi zístak povolení od dopravní policie. kde museli zkoumat bezpečné napojení na silnici lll. třídy. Bohužel to měl na starosti policista těsně před důchodem, který nám opravdu nebyl nakloněn :-) Hrůůůůza !!!!

Ale ať Vás dlouze neotravuji starostmi s úředním šimlem. Po dlouhém vyřizování, jsme se konečně dostali k povolení a tak jsme odbagrovali skrývku ornice a potom dalších 30-50 cm na zasypání komunikace štěrkodrtí 0-63 mm. Podle výpočtu projektanta tam mělo přijít cca 300 tun, ale na konec to bylo 480 tun. Pan projektant nám to totiž spočítal na m3, ale zapoměl to vynásobit 1,8 což je cca váha jednoho m3. Prostě super začátek.... :-)

Aspoň, že jsme vybrali na práci firmu od kamaráda, kerý poslal bagr a tatru s klukama, kteří věděli co dělají. První den vše odbagrovali a druhý den už tam byl jen velký bagr,který rozhrnoval štěrkodrť, kterou vozily tatry z kamenolomu. Pokud měl čas mezi auty, tak nám na pozemku strhával travní drn a bagroval sklep, ale o tom později :-) 

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Bagrování
54 000 Kč
Štěrkodrť
62 000 Kč
Parní válec
3 000 Kč
Celkem119 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Terka a David
Terka a David (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Terka a David

Terka a David8. 4. 2015 13:42:36

Dobrý den,omlouvám se, ale firmu Vám říct nemůžu. Kamarád to udělá "na černo" a kdyby se to někdo dozvěděl, tak by ho vyhodili

Janka7. 4. 2015 15:46:59

Dobrý den,
Ráda bych se Vás zeptala jaká firma Vám dělala tu cestu je to perfektní cena. Nám mají dělat příjezdovou cestu k baráčku ale chtějí za to 566 110.-kč a to máme cestu dlouhou asi 50m a širokou 3,5m a už jí máme štěrkovou.Děkuji za odpověď J

Terka a David

Terka a David2. 8. 2013 20:08:13

Dobrý den, cesta je takto zkolaudovaná jako obslužná komunikace. Po dostavení všech domků tj. našich sousedů, mám domluvenou cenu 350kč/m2 za balenou, nebo 80kč/m2 za cestu z frézovaného asfaltu. Tato varianta je lepší, ale sem tam může dojít k uvolnění kamínku a při uklízení sněhu frézou by mohl kamínek někde něco rozbít. Ceny za m2 jsou i s podsypem, finišerem a s válcem

Z+P1. 8. 2013 16:40:38

Dobrý den, rádi bychom se zeptali na kolik vás tedy vyšla ta příjezdová cesta se vším všudy? Pochopili jsme dobře že cena těch 119 tisíc je pouze za cestu "provizorní cestu k domu" vysypanou štěrkem? Kolik bude tedy předokládaná cena hotové cesty? Díky předem za odpověď ZP.

Dobrý den,
cesta je takto zkolaudovaná jako obslužná komunikace. Po dostavení všech domků tj. našich sousedů, mám domluvenou cenu 350kč/m2 za balenou, nebo 80kč/m2 za cestu z frézovaného asfaltu. Tato varianta je lepší, ale sem tam může dojít k uvolnění kamínku a při uklízení sněhu frézou by mohl kamínek někde něco rozbít. Ceny za m2 jsou i s podsypem, finišerem a s válcem.

Václav6. 3. 2013 11:12:04

Dobrý den, zajímalo by mě jak širokou cestu jste kopali, délka byla asi těch 83m, že?
S pozdravem VP
Dobrý den, cesta muselabýt široká 3,5m , aby vyhověla průjezdu hasičů a popelářů

Jiří Bubník11. 2. 2013 18:17:07

Dobrý den, řešíme stejný problém jako Vy. Cestu máme cca. 100m, asi 70m by byl obecní. Na SU nám ale řekli, že nepovolují stavby na pozemku dále než 50m od pevné komunikace - tedy jediné řešení je odkoupit pozemek na výstavbu i od obce. Neměl jste podobný problém? Jaké povolení a parametry musela cesta splňovat?

Díky.

Terka a David

Terka a David17. 12. 2012 10:14:08

Díky za přání. Ty 3 mil. jsou všechny peníze co máme. Cesta je taky z těchto peněz, ale pozemek ne. Ten jsme koupili už dříve. Jinak doufám, že nejhorší už máme za sebou, protože vyřízení všech papírů a povolení bylo fakt peklo. To ale popíšu v dalších článcích.

Tak ať se zatím daří i Vám, protože my teď kvůli počasí stojíme.

David

Tomáš

Tomáš17. 12. 2012 6:51:23

Tak vítám tu další stavebníky:) Přeju Vám už jen to nejlepší. Koukám že budete stavět přízemní dům o slušnej zastavěnej ploše. Tak ať se Vám daří a budem se těšít na další ifo o průběhu stavby.Mohu se zeptat jen na otázku, ty 3mil máte jen na domeček, nebo vtom máte už i tuto cestu a peníze za pozemek? Díky