ELEGOHOUSE – izolované základové a stropní konstrukce

Autor: CEMEX (3 příspěvky)
29. 11. 2012
0 komentářů
ELEGOHOUSE – izolované základové a stropní konstrukce
Příspěvek stavebníka
Základové a stropní konstrukce patří k nejdůležitějším součástem stavby. Jejich správná funkce a provedení je podstatná pro spolehlivost a životnost celé budoucí stavby. Chyby v provedení se vždy nepříjemně promítají do ostatních konstrukcí, jejichž odstranění je v tomto případě poměrně obtížné.

Základový systém ELEGOHOUSE

Přináší jedinečné řešení eliminující vznik většiny negativních faktorů při realizaci. Tento systém nevyžaduju úpravu podkladu a hutněný podsyp základové desky. Způsob řešení zamezuje vznik tepelných mostů a snižuje potřebu tepelné izolace v podlaze. Díky systémovému řešení dostáváme jednu z nejspolehlivějších a nejefektivnějších možností realizace základů.

ELEGOHOUSE – izolované základové a stropní konstrukce

  Základová deska ELEGOHOUSE není v kontaktu s podložím a je tak zamezeno jakémukoliv vlhnutí konstrukce, čímž vlastně odpadá potřeba hydroizolace pod zdivem. Neprovádí se navážka a hutnění podsypu (často nevhodných) a nevznikají problémy spojené s dodatečným sedáním, praskáním nebo dokonce propadáním běžné desky, která není navržena jako samonosná konstrukce. Volný prostor mezi zeminou a deskou je možno využít jako zásobník vzduchu rekuperace, nebo odvětrání pro snížení radonových emisí.  

Reklama
ELEGOHOUSE – izolované základové a stropní konstrukce

Bednění systému Elegohouse tvoří betonové tvarovky s oboustrannou tepelnou izolací tloušťky 60 - 80 mm. Spára mezi pásy a základovou deskou je ošetřena vůči vnikání vlhkosti a chladu do základové desky. Součástí konstrukce základové desky je až 300 mm tepelné izolace, která slouží jako ztracené bednění a zároveň jako budoucí zateplení podlahové konstrukce. Následná potřeba tepelné izolace v podlaze je omezena na minimum, nebo dokonce zcela odpadá.

ELEGOHOUSE – izolované základové a stropní konstrukce
Reklama

K betonáži se používá samonivelační beton, tudíž izolační bednění musí být dostatečně těsné. Těsnost je pak zárukou vůči vzniku tepelných mostů. Samonivelačním betonem je dosažena vysoká přesnost a rovinnost základů, jež jsou požadována pro přesné zdění nebo montované stavby.  

ELEGOHOUSE – izolované základové a stropní konstrukce

Stropní systém ELEGOHOUSE

Nabízí možnost lehkého, izolačního a variabilního stropu. Nízká hmotnost, pevnost a tvarová přizpůsobivost přináší nejen možnost rychlejšího provádění stropů, ale také snadnější a úspornější provádění dalších navazujících konstrukcí - podlah.  

Reklama

Vložením izolace do nosné konstrukce odpadá častý problém zateplení podlah podkroví, nebo úskalí při omezené konstrukční výšce. Díky nízké hmotnosti vložek nejsou nosníky tolik zatěžovány a strop dosahuje vyšší užitné nosnosti.

ELEGOHOUSE – izolované základové a stropní konstrukce

Možnost úpravy šířky vložek umožňuje osový posun nosníků a dosáhnout lokálně vyšší únosnosti bez navyšování tloušťky stropu. Tato možnost je žádána při zvýšení zatížení příčkou, krbem, akváriem nebo skladovacími regály.  

Spodní strana stropu je díky izolačním vložkám rovná a kompaktní. Provádění omítek je snadné, rychlé a nevzniká nebezpečí prasklin. Následná betonáž je opět prováděná pomocí samonivelačního betonu, což zaručuje dokonale rovný povrch pro přímou pokládku podlah, bez nutnosti vyrovnávání.  

Základové a stropní konstrukce ELEGOHOUSE vynikají svou efektivitou.  Nosná konstrukce obsahující izolaci podlahy, jenž je chráněná vůči poškození, řešení detailů vůči tepelným mostům, přesnost, snadné a rychlé provádění bez nutnosti dobetonovávek, minimalizace zbytkových či doplňkových materiálů a nízké náklady. To je systém  ELEGOHOUSE  

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama