Krov

Autor: Čenda a Lenda (16 příspěvků)
6. 9. 2012
0 komentářů
Krov
Příspěvek stavebníka
Zhotovení  krovu jsme dali za úkol našemu známému truhláři-tesaři.  Měla to být pro nás spíš odpočinková akce, ale stejně Čenda nevydržel, přiložil ruku k dílu a já vyfásla štětce a barvy .....

A jeden červencový víkend se mohlo začít. Dřevo navezli již v týdnu a překryli plachtou, aby se na slunku moc nezkroutilo. Kupopu bylo nenatřené, prý to zvládnou v průběhu práce. První den vše hlavně měřili, dělali šablony, natírali Dřevosalem a k večeru položili všechny pozednice. Ty upevnili  šrouby a chem. kotvou.

Následující dva dny makali na krovu v garáži. My jsme zatím natírali části krovu, které budou vidět barvou Lazurol TopDecor, odstín Teak. Barvu jsem vybírala tak dlouho až jsem přebrala. Na vystavené ukázce v Baumaxu se nám zdál Teak hezčí, živější než prvně tipovaná antická pínie od Xyladecoru. Což ale natřený v druhé vrstvě už tak hezký není, je to hodně tmavý, spíš mahagon, či třešeň.

Zatím jsme vše natřeli jen 2x s tím, že třetí nátěr bude až po fasádě, protože to do té doby 1000x zničíme :-) Jen nevím, kdo potom do té výšky poleze a ta další vrstva barvy bude asi už snad černá .....  A také jsem si myslela, že tato barva chrání i proti škůdcům, houbám atd. a nenatřela to žádnou vhodnou impregnací, pozdě jsem zjistila, že to tak není :-)

Reklama

V další dva dny dodělali krov na domě, každý den půlku. Trošku je pozlobila vaznice, nechtěla se zasunout na místo. Když byla konečně tam, kde měla, přišla na řadu májka :-) Jinak se vše zvládlo bez větších problémů.

Celkem to trvalo 5 dní, ve třech lidech. Cena za barvu bude uvedena až v článku o střeše, nezapsala jsem si totiž, kolik jsme spotřebovali na krovy a kolik na palubky, tak to bude pak celkově.

Ale myslím, že jen na krovy padly cca 3 klasické plechovky.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Práce
20 000 Kč
Krov
65 000 Kč
Celkem85 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Čenda a Lenda
Čenda a Lenda (16 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací