Vytyčení domu a zemní práce - den na který jsme se tak moc těšili

Autor: Petr a Ilona (17 příspěvků)
1. 6. 2024
0 komentářů
Vytyčení domu a zemní práce - den na který jsme se tak moc těšili
Příspěvek stavebníka
Den, na který jsme se tak moc těšili. První kopnutí do země.

Stavební povolení máme konečně v rukou, je poslední víkend v únoru 2022. Domlouváme bagristu na skrývku. Má čas hned za týden, takže super. V průběhu týdne měříme a značíme, kde skrývka bude. Zatím si nevoláme geodeta, protože na skrývku to za nás není potřeba. 

Je začátek března a máme hotovou první půlku skrývky. Hned další den je skrývka dokončená. Máme radost, už to vypadá jako stavba.

O několik dní později objednáváme geodetku na vytyčení rohů domu. Rohy jsou vytyčeny, přebíráme dokumenty k vytyčení. V průběhu týdne bereme do rukou projekt domu, chystáme si vápno a vyznačujeme, kde budeme kopat pasy, respektive bagrista bude. 

Hned druhý den ráno se bagrista pouští do práce a za několik hodin má hotovo. Manžel je po celou dobu s ním a hlídá hloubku pasů. Práce je hotová, teď stačí „jen“ začistit výkop, položit zemnicí pásek a objednat beton.

Pasy jsou vykopané, bereme lopaty a začišťujeme výkop, aby v něm nebylo moc zbytečných hroud hlíny a kamenů. Dva rohy, které se při kopání bagrem strhly, zpevňujeme bytelnými plastovými pláty, ze kterých jsme stavěli kadiboudu.

Náklady

Název položkyCena
Práce na výkopu
9 000 Kč
Celkem9 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Petr a Ilona
Petr a Ilona (17 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací