Když nevíš co s penězi - začni stavět!

Autor: Pavel Matuš (8 příspěvků)
14. 4. 2024
0 komentářů
Když nevíš co s penězi - začni stavět!
Příspěvek stavebníka
Rozhodnutí pustit se do stavby domu.

Rozhodnutí stavět

Dobrý den všem!

Dnes jsem se konečně dokopal k tomu, začít psát deník na Svépomocí.cz. Když sem se podíval na rozvrhnutí článků, měl sem chuť tento první přeskočit a věnovat se rovnou stavění, říkal sem si, že k tomu ani nemám co říct. Manželka mi ale vysvětlila, že mám a připomněla mi, jak to tenkrát bylo.

Stavět jsem začal v druhé polovině roku 2022 a důvodů proč, bylo vícero.

Vždycky jsem byl zastáncem méně rizikových investic a nemovitosti za méně rizikové považuji. Proto, když sem začal mít nějaké peníze, pořídil jsem byt, z části na půjčku, částečně hotově. Půjčku se mi podařilo rychle zaplatit a ve svých 25ti letech už sem zase potřeboval další projekt, do kterého mohu cpát peníze - a přišla myšlenka koupit pozemek.

Prvoplánově sem chtěl opravdu jen koupit pozemek a pak se uvidí co dál, ale jak sem začal sledovat trh, začala mě pálit potřeba domu, která vzrůstala s každým dalším inzerátem a v ruku v ruce s tím jsem začal nenávidět panelák.

Začal sem být tak horlivý, že jsem dokonce složil zálohu na pozemek, kde sem si pořádně neověřil možnosti stavění a nakonec jsem z koupě musel ustoupit a přišel tak o nemalou částku.

Konečně ten pravý

Hodně jsem řešil, zda koupit drahý pozemek, ale blízko města - nebo levnější za městem s vědomím, že ty peníze nakonec stejně projezdím. Vyřešil to za mě trh, pozemky ve městě, takové, které by se mi líbily - prostě nebyly. A tak sem zavítal do Lomu na prohlídku totálně zarostlého pozemku o výměře 1044m2 a hned sem věděl, to je ono.

Nemohl sem se dočkat, až v katastru uvidím svoje jméno a vyhlašoval jsem, jak budeme na pozemku stanovat a opékat špekáčky (to se nikdy naštěstí nestalo).

A zde začala moje již přes 2 roky trvající cesta k vysněnému domu. Tenkrát jsem absolutně netušil, co mě čeká, ale o tom až příště.

Když nevíš co s penězi - začni stavět!Když nevíš co s penězi - začni stavět!
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel Matuš (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama