Zateplení podlahy a podlahové topení

Autor: Kačka a Míša (20 příspěvků)
15. 4. 2024
0 komentářů
Zateplení podlahy a podlahové topení
Příspěvek stavebníka

Moje oblíbená a zároveň nesnášená fáze stavby :D

Polystyren už nikdy!

Až budete stavět velice doporučuji mít co nejmíň trubek po baráku roztahaných všude možně! Protože každou trubku vyřezáváte do polystyrenu a věřte mi, je to peklo :D ...toto byla asi nejdelší etapa ( teda ona netrvala dlouho, ale připadalo mi to tak). Už se mi pak i o polystyrenu zdálo. :D

Složení podlahy

Naše podlaha se skládá z lepenky hydroizolační izolace, folie, polystyrenu, zase folie, systémové desky do podlahovky a litého betonu. Nejprve jsme uvažovali o Click vinylu ,ale doslova na poslední chvíli jsme z něj sešli z důvodu: Nedoporučuje se velká zátěž, pod kuchyňskou linku není doporučován a může se i rozjíždět (zkušenost kamaráda). Proto jsme se rozhodli pro lepený vinyl.

Ten má pro mě jednu důležitou výhodu. Jelikož budeme mít psa, tak při poškrábání lina, se prostě lino vytrhne a nahradí a nikdo to nepozná. Za mě super věc. Podlahu nám pokládal zedník a nechtěl pomoci, aby se pak někdo nedohadoval, kde co kdo zkazil.

Reklama

Podlahové vytápění

Systémové desky po baráku jsem celé položila já. Bylo důležité je položit tak, aby je vždy bylo možné slepit k sobě. Takže na prvním páse byla lepící strana, druhý pás byl bez lepící strany. Museli být opravdu důkladně všude zaříznuté a teda upřímně mě to bavilo mnohem víc než klasický polystyren :D.

Poté vodař natahal plastové trubky, já mu jen povolovala vychytávku na které měl namotané plastové trubky. Podlahové topení jsme nedali do špajzu kvůli bramborám.

Zateplení podlahy a podlahové topeníZateplení podlahy a podlahové topeníZateplení podlahy a podlahové topení
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kačka a Míša
Kačka a Míša (20 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama