7. část - Okna a dveře v dekoru irského dubu

Autor: Véna (11 příspěvků)
5. 4. 2024
0 komentářů
7. část - Okna a dveře v dekoru irského dubu
Příspěvek stavebníka

Konečně máme zavřený dům!

Jak jsme se k oknům dopracovali?

Už od začátku projektu jsem byl v kontaktu s obchoďákem ze Sulka. K Sulku jsem se dostal tak, že má od nich okna kolega a řešil s nimi jednu větší reklamaci a ke všemu se firma postavila čelem a vše vyřešili. To bylo pro mě podstatné, protože si upřímně nemyslím, že mezi těmi TOP výrobci plasťáků bude nějaký extra rozdíl. Celý projekt byl tedy postaven na jejich oknech a cenově vycházeli taky dobře.

Hned, jak jsem měl položené překlady jsem povolal obchoďáka s technikem, ať si to zaměří a jde to do výroby. Vše se zaměřilo, upravila se lehce cenová nabídka, já jsem zaplatil tuším 80 % zálohu a okna šla do výroby. Montáž byla naplánována na 19. 12. 2023. Jak si asi pamatujete, v tom čase byl u nás metr sněhu, takže jsem to musel odpískat a montovalo se 23. - 24. 1. 2024.

Ráno přijel náklaďák s rukou, já jsem to ogarům pomohl složit a šlo se na věc. Naštěstí byl HS portál vysklený, tak to nebyla taková hrůza a dalo se to přenést. Montážníci byli super, sehraní, čistotní a šlo jim to od ruky. Za 2 dny bylo hotovo.

Ze začátku mi trochu zkritizovali otvory pro okna (prej jsou zvyklí na rovnější :-D ), ale na moji odpověď, že jsem si proto vybral na montáž špičkovou firmu, u které jsem předpokládal, že si s tím poradí odpověď neměli co říct a makali :-D Kolem oken používali Illbruck pásky a kotev jak máku. Po nastěhování si to celé přijedou ještě seřídit.

Celkem máme 10 ks oken, 1x FIX 2x1,7 m, 3 m HS portál na zahradu, balkonové dveře u kuchyně, vchodové dveře a dveře do technické místnosti. Okna v pokojích mají rozměr 2x1,3 m a jsem rád, že tam jsou. Díra pro ně vypadala hrozivě, ale rámy z toho ubraly a je to za mě akorát velké a místnosti jsou krásně prosvětlené.

U všech produktů máme oboustranný dekor - irský dub. Ano, nemáme antracit (prý je to 80 % objednávek v Sulku), protože by to k tomu našemu kurníku nesedělo a osobně se mi to na těch obyčejných domech nelíbí, připadám si jak ve fabrice. Pokud je to taková ta moderní skleněná stavba tak ok, ale u těchto typů domů nevím..

Cena sakum pikum byla 320k. Je to první akce na domě, kde jsem se podílel jen na nošení a pak na placení. Já jsem si mezitím dodělával laťování střechy, ale o tom až v dalším článku.

Závěr

Sulko můžu doporučit. Obchodní zástupce byl příjemný člověk, který odpovídal na všechny mé hloupé dotazy a vydržel s námi od první poptávky celé 2 roky v kontaktu. Byli jsme v Ostravě v jejich showroomu, kde nám vše ukázal a vysvětlil.

Cenu moc posoudit neumím, dělal jsem si několik dalších poptávek a Sulko bylo někde uprostřed. Spolehám na ty bezproblémové reklamace, kdy je servisák vedle z vesnice. Montáž proběhla také precizně, nic nepoškrábali atd. a konečně jsem si mohl zamknou barák - celkem fajn pocit.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Véna (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama