Vytyčení domu a skrývka ornice - vytyčení laviček, stavba laviček, skrývka

Autor: ST (6 příspěvků)
23. 3. 2024
0 komentářů
Vytyčení domu a skrývka ornice - vytyčení laviček, stavba laviček, skrývka
Příspěvek stavebníka

Po nekonečném čekání a zařizování stavebního povolení konečně z úřadu přišel dopis společně s dokumentem "Stavba povolena". V tu chvíli obrovská radost a potěšení. Nic nebránilo tomu začít hrabat.

Vytyčení domu

Ihned po obdržení stavebního povolení jsme kontaktovali geodeta, se kterým jsme již předem byli domluveni na vytečení domu. Přijel ještě ten týden a začal vytyčovat, vytyčil celkem 8 bodů a výšku. Lavičky jsme dělaly svépomocí. Celkové vytyčení trvalo asi 1-2 hodiny a stálo 5000 Kč. Vytyčení dělal pomocí barevných dřevěných kolíků, na které nahoru přesně na milimetry zatloukl hřebíček, což byl ten konkrétní bod. Několik dnů poté jsme od pána obdrželi vytyčovací protokol.

Stavba laviček

Lavičky jsme dělaly svépomocí. Za pomocí dřevěných kůlů a prken. Potřeba byla palice, hřebíčky, olovnice, zednická šnůra a laser. Lavičky jsme stavěly dostatečně daleko od výkopu, aby nepřekážely bagristovi. Provedení všech laviček trvalo asi jedno odpoledne ve 3 lidech.

Lavičky stavět dostatečně daleko od budoucích základových pasů kvůli manipulaci okolo výkopu.

Reklama

Skrývka ornice

Poté bylo vše potřebné připraveno a mohl přijet bagr. V tomto případě jsme měli vše dost jednoduché, jelikož příbuzný vlastní bagr, doma máme i traktor a valník. Vše tedy pouze za cenu nafty. Pozemek má převýšení asi 60 cm na šířku baráku, což původně tak vůbec nevypadalo. Nakonec tedy bylo hlíny poměrně dost. Ornice je zde však velice kvalitní, všechnu jsme tedy uskladnili na konci pozemku. Bude se později hodin na rovnání terénu.

Základové pasy

Po skrývce přišlo na řadu bagrování základových pasů, bagrovalo se šířkou lžíce 60cm a samozřejmě do nezámrzné hloubky. Tato hlína už nebyla tak kvalitní. Domluvili jsme se se starostou, který hlínu potřeboval pro potřeby obce. Veškeré bagrování probíhalo přes víkend a v týdnu po práci. Opět 3 lidi, bagrista, odvoz a dozorce :) .

Vytyčení domu a skrývka ornice - vytyčení laviček, stavba laviček, skrývka
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama