Ležatá kanalizace

Autor: NED (20 příspěvků)
11. 3. 2024
0 komentářů
Ležatá kanalizace
Příspěvek stavebníka
Ležatá kanalizace

Příprava

Samozřejmě jsme vycházeli z projektu. Ale museli jsme domyslet umístění dřezu, umývadla, sprchového koutu a všech dalších detailů, abychom vyvedli kanalizaci na správné místa. Došlo tedy k přeměření a drobným úpravám.

Původně jsem chtěl kanalizaci nechat udělat od vodáka, ten ale nakonec odjel na dovolenou, tak jsme se do toho pustili sami. Vše jsem si rozkreslil a nakoupil materiál. Odpady DN100, záchody DN125 a to vše bylo nakonec napojeno do odpadní trubky DN160, která je vyvedena z desky ven. Kolen jsem vzal od všeho více kusů s tím, že zbytek se vrátí. Hned za barákem je potom kontrolní šachta, pro případ čištění.

Vše pořádně promyslet a domyslet. Až později jsem zjistil, že je potřeba ještě odpad u teplovodní krbové vložky, ten jsem pak musel dávat do podlahového polystyrenu, což mi zkomplikovalo práci. Takže ideálně udělat rovnou ještě jeden vývod u komínu.

Reklama

Realizace

Začali jsme výkopem od vyústění kanalizace až po nejvzdálenější vstup, abychom drželi správný spád. Pokládat jsme začali od nejvzdálenějšího vstupu směrem k vyústění z desky. DN100 a DN125 jdou docela dobře napojit, DN160 už jde hůře.

Vše položeno a zapojeno bez gumiček a následně postupně vložit gumičku, namazat a zapojit.

Z výkopových prací jsme měli k dispozici poměrně velké množství štěrkopísku bez větších kamenů. Tento materiál jsme pak použili na zasypání kanalizace. Zasypávalo se po malých vrstvách a řádně zašlapávalo a udusávalo palicí.

Ležatá kanalizace

Kontrola na závěr

Táta měl známého, který se živí čištěním kanalizace, takže jsme po všem tom hutnění před betonáží desky nechali kanalizaci projet kamerou, abychom měli jistotu, že nedošlo k poškození a vše je správně spojeno.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Kontrola kanalizace
500 Kč
Materiál kanalizace
13 000 Kč
Celkem13 500 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama