Průvodce financemi pro náš dům

Autor: Havy (3 příspěvky)
Kategorie: Financování
1. 6. 2024
0 komentářů
Průvodce financemi pro náš dům
Příspěvek stavebníka

Vstup do vlastního domova vyžaduje nejen dobrý projekt, ale i finanční strategii. V našem článku se ponoříme do světa financí. Připravte se na rady, které vám ulehčí cestu k vytouženému vlastního domova.

Kolik to bude stát?

Když jsme měli hotový projekt a cenu realizace domu. Bylo načase spočítat hypotéku. Před covidem byla výhodnější než náš tehdejší nájem. Takže rozhodnutí bylo jasný. Bohužel vše nešlo podle plánu a stavba domu vyšla v nejhorší době. Ceny materiálu šly nahoru, služby firem taky a co bylo nejhorší i hypotéky.

Kde na to vše vzít?

Pročítal jsem internet a hledal jsem řešení. Našel jsem pár výhodných nabídek. Stavební materiál si nechat přivez z Německa. Tehdy vyšel levněji i s dopravou než náš nejlevnější. Koupelny zas s Polska atd... Služby firem zas vyřešit svépomocí. Nakonec to nejdůležitější a to hypotéka. Můj zaměstnavatel mi umožnil bezúroční půjčku 300 000 tisíc. Zbytek jsme řešili hypotékou. V záloze byla možnost prodat část pozemku. Plány jsme měly už jen změnit pozemek a jdeme na to.

Povolení

Covid naštěstí skončil a město nám změnilo pozemek na stavební parcelu. Už nic nebránilo začít vše realizovat. Pomocí projektanta jsem odevzdali dokumenty na úřad a začalo čekaní na povolení. Čekaní nám zpříjemňovalo pohled na klesající ceny stavebního materiálů i ty hypotéky šly taky dolu. Při psaní článku zatím ještě nemáme povolení, takto vypadá i na lepší úrok z banky.

Reklama

Finance

Až budu mít další informace, vše zveřejním v dalším článku.

Příště se podíváme na to, co jsme si nechali nakreslit.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací