Studie domu - nejdůležitější je forma

Autor: Ondra (4 příspěvky)
Kategorie: Projekt domu
11. 2. 2024
0 komentářů
Studie domu - nejdůležitější je forma
Příspěvek stavebníka
Jdeme si hrát na architekta.

Nejdůležitější je forma

Když jsme byli ještě dětmi, na pískovišti jsme měli formičky, ze kterých jsme pak dělali bábovičky. Stejné je to i s domem. Čím lepší a propracovanější budete mít materiál a formu, tím kvalitnější budete mít dům. Studie nás proto bavila. Věnovali jsme ji desítky hodin práce a pozornosti. Brali jsme ji vážně, protože pokud máte možnost si dům navrhnout dle vlastních představ a potřeb, jistě to v budoucnu při bydlení velmi oceníte. A to nejen Vy...

Zvolili jsme jednoduchý patrový dům typu Blanka s rozměry 7,8 x 10,4m s přístřeškem kolem domu. Patrový jsme chtěli s partnerkou hlavně kvůli soukromí a také proto, že jsme oba vyrůstali ve dvougeneračním domku.

3D Vizualizace

My jsme za ni dali 16.000,- Kč a ušetřila nám doslova statisíce! To, co naši rodiče/prarodiče neměli při stavbě domu k dispozici, jsou dnešní úžasné technologie. Umožňuje Vám totiž nahlédnout rovnou i do samotného domu ještě před tím, než vůbec vznikne. Je to úžasná věc, která Vám dá jistou představu o tom, jak budou vypadat v reálu např. dispozice domu, místnosti, dekory, apod. Dle toho pak upravujete ve studii.

Reklama

Tvorba studie

I když jsme realizovali dům na klíč, měli jsme výhodu v tom, že nám stavební firma umožnila individuální úpravy domu dle přání. Vycházeli jsme tedy z katalogového projektu, který jsme si pak upravili dle potřeb. Pár telefonátů, pravidelné emaily s připomínkami a dotazy byly při tvorbě samozřejmostí. Měli jsme také štěstí, že manažer stavby i projektant jsou velmi zkušení, šikovní a vstřícní lidé. Snažte se tedy při výběru firmy hledat takové lidi, kteří jsou zkušení a spolehliví, jelikož Vás budou provázet při celé realizaci domu.

TIP na závěr

Při tvorbě studie mějte otevřenou mysl. Pokaždé, když někam jedete nebo někde jste, podívejte se, jak vypadají ostatní domy, jejich pozemky a celé části ulice. Inspirujte se a ptejte se. Nápaditost pomůže Váš dům dovést k dokonalosti. Nenechte se však zlákat názory ostatních. Vše něco stojí a ne vše má smysl zrovna pro Váš dům. Vždy mějte selský rozum a držte se nohama na zemi :)

Ondra K.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací