Patálie s okny a vstupními dveřmi

Autor: Kačka a Míša (20 příspěvků)
13. 1. 2024
1 komentář
Patálie s okny a vstupními dveřmi
Příspěvek stavebníka

Tak na tenhle článek jsem se nejvíce těšila , protože co jsme zažili za patálie s okny, bych nikomu nepřála .

Never ending story

Při výběru oken jsme vybírali podle recenzí/ceny a doporučení. Zedník nám doporučil firmu se kterou spolupracuje již 20 let. Jelikož vyšli od nich okna nejlépe díky slevě, šli jsme do nich. To jsme ještě netušili, co nás čeká. Celkově jsme měli 3 velký zašupovací portály, 11 oken a 1 vstupní dveře. Po 14 dnech přijel pán zaměřit okna a rovnou si napsal, jaké kde chceme okna (výklop/fix) a vybrali jsme si typ vstupních dveří.

Patálie s okny a vstupními dveřmi

To je vtip?

Firma nám oznámila montování oken na 14.7 což byl ideální termín. Když 14.7 přijeli, tak je rovnou zase poslal zpět zedník, jelikož nám udělali místo čtyřskel jen dvojskla. Oprava měla trvat cca 3 týdny. 22.8 přijeli znovu a namontovali 4 okna v garáži. Při mém příjezdu zděšení všechny okna fixní! Hned jsem to začala řešit se zedníkem, že tam měly být dvě výklopná kvůli průvanu.

Zedník ihned zavolal na firmu a začali to řešit. Poprosila jsem zedníka, ať přinese celý protokol, co tam kde ten pán napsal a rozhodla se i vše přeměřit. K našemu zděšení nejen, že napsal špatná okna do garáže, ale měl o 20 cm (!) špatný rozměr okna v dětském pokoji, vstupní dveře úplně jiné. No nechápali jsme to nikdo jak někdo při diktování, co kde chceme může napsat úplně jiné věci.

Chtěli jsme na levé straně od dveří mléčné sklo a středně velké madlo a došlo ke zděšení, když nám napsal do formuláře jiné sklo s pruhem, otevírání opačně a ještě k tomu kliku místo madla!!? Chvíli jsme si říkali, jestli si z nás nedělá pán co nám to zapisoval srandu …bohužel ne, byla to realita . Takže se opět vracela okna zpět do výroby a my se začali modlit, aby nezačalo brzy mrznout, jelikož bylo již zalité podlahové topení.

Reklama
Patálie s okny a vstupními dveřmi

Kdo si počká, ten se dočká ne?

S blížícím podzimem a klesající teplotou jsme začali být všichni dosti nervózní z důvodu podlahového topení. Bohužel, kdyby jsme udeřili na firmu, radši by nám peníze vrátila, což by se nám prodloužilo čekání ještě víc. Všechny díry na okna jsme zadělali igelitem a kobercem co jeden soused vyhazoval.

V půlce listopadu konečně přijeli a namontovali všechny okna krom jednoho portálu a vstupních dveří. Pořídili jsme dovnitř plynové topení, jelikož nám bohužel 3 okruhy podlahového topení stihli zamrznout. 21.prosince nám namontovali portály a vstupní dveře. A výměna fixních oken za výklopné v garáži? Jo tak ty zatím stále vyměněné nejsou :) .

Patálie s okny a vstupními dveřmi
Reklama

Doporučuji, když někdo přijede zaměřit okna, vše si hned zkontrolovat, protože z naší zkušenosti se nedá věřit ani profesionálovi z firmy. :)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kačka a Míša
Kačka a Míša (20 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama