Krov,okapy a střešní krytina

Autor: Kačka a Míša (20 příspěvků)
6. 1. 2024
0 komentářů
Krov,okapy a střešní krytina
Příspěvek stavebníka

Po vazníkách nám krásně navazovalo pokládání střechy. Se střechařem jsem byla v kontaktu od dubna a informovala jsem ho vždy jak to vypadá s termínem, aby jsme nemuseli čekat . Při výběru střechy jsme vybírali mezi betonovou taškou a plechovou krytinou. U plechové krytiny se mi nejvíce líbilo to, že na ní neroste mech. Nakonec jsme vybrali betonovou krytinu z důvodu ceny a lepší akustiky při dešti.

Betonová střešní krytina

Střešní krytinu jsme vybrali Besk z firmy u Hradce Králové (Práskačka). Jak jsem již psala v úvodu, zvolili jsme nakonec betonovou krytinu z několika důvodu: menší hlučnost, cena, životnost a členitost střechy.

Materiál na střechu jsme dostávali výtahem a pokládka trvala dva měsíce. Žlaby a svody nám usazoval pokrývač. Při pozorování, jak postupně se schovávají vazníky pod krytinu, dostával dům zase úplně jiný vzhled.... Ha ještě okna a můžeme bydlet :D

Krov,okapy a střešní krytinaKrov,okapy a střešní krytina

Zateplení stropu

Na zateplení stropů jsme zvažovali foukanou nebo skelnou vatu. Přítel byl pro foukanou vatu a já zase pro skelnou. Foukaná vata má ty výhody, že se dostane do všelijakých mezer a je během dopoledne zhotovená, protože přijede firma, vše si připraví a udělají sami....stačí jim pouze přístup do domu a elektřina :).

Reklama

Foukaná nebo skelná vata?

Na rady zedníka jsme se přiklonili na stranu skelné vaty, ač s ní je mnohem více práce, ale je lepší protože se pokládá po vrstvách přes sebe a u foukané vaty se nikdy přesně neví jakou má kde tloušťku a po čase si ještě "sedne" o něco málo. Kdežto skelná vata je pořád stejná a prý už není tak kousavá při pokládce jako před 10 lety, technologie šla dopředu.

Vatu jsme použili od firmy Orsil v tloušťce 28 cm, která se vkládala po vrstvách křížově na sebe. Nejdříve však musely být připravené rastry na sádrokarton, nalepená parotěsná folie na nich přimontované sádrokartony, aby nám vata držela tam kde má :).

Krov,okapy a střešní krytina

Náklady

Název položkyCena
Včetně 15% DPH
65 707 Kč
Krytina, doplňky a klempířské prvky
265 100 Kč
Přesun hmot
12 500 Kč
Spojovací materiál
1 800 Kč
Oplechování komína
2 500 Kč
Laťování s pokládkou, folie
81 600 Kč
Montáž hřebenů
1 080 Kč
Řezání tašek
22 650 Kč
Montáž svodů
2 400 Kč
Montáž doplňků
3 500 Kč
Montáž a výroba úžlabí
8 000 Kč
Montáž okapů a háků
1 870 Kč
Výroba a montáž okapnic
8 500 Kč
Celkem477 207 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kačka a Míša
Kačka a Míša (20 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama