Plot, dlažba, schody a garáž

Autor: Pavel a Monča (42 příspěvků)
3. 12. 2023
0 komentářů
Plot, dlažba, schody a garáž
Příspěvek stavebníka
Aneb jak se vydat do mrtě :)

Plot

z úvodní fotky článku je jasné, proč byl na prvním místě plot :) Jelikož je nad námi mraky pozemků a louka, tak když zaprší, kord když přijde pěkný hutný přívalák, všechno to teče k nám. Takže priorita č.1 - vykopat základ, 100-120cm hloubka (bo sousedovi nad námi to už jednou betonový plot vyvalilo), 40cm šíře, skoro 7m3 betonu jen do pasů...

Na pasy jedna řada 20´BDček, všechny sloupky a každá druhá tvárnice s dráty (i horizontálně). To se vylilo betonem z betonárky pro který jsem dojel s vozíkem aby ten beton byl opravdu jak má být. Nad to už pak vcelku jen skládačka DITON černý. Vylilo se opět betonem z betonárky, připravil jsem prostupy pro čidla maják a zvonek.

Dlažba DITON Marmo

Dlažbu jsem po dokončení plotu nechal položit, jen jsme si sami připravili obrubníčky a kufr - 40-50cm štěrku 16-32 hutněno 250Kg vibračkou po vrstvách, na to cca 2-4cm rýže (2-4mm). Jelikož jsem to nikdy nedělal, tak jsem to přenechal, když jsem to viděl, udělal jsem správně, skládalo se to z 5ti kamenů různé velikosti a i těch řezů co bylo... :)

Schody

Schody jsem měl připravené od doby kdy jsme dělali první opěrku, nicméně pořád bylo něco důležitějšího a také dražšího. Shodou náhod jsem dostal kontakt na tesaře od kamaráda, 3 odpoledne po šichtě a šalung schodů byl hotový, já si pak připravil kostičky z XPS do kterých jsem navedl kabely pro světla a roztahal kabeláž do sklepa kde bude řízení (SmartHOME). Poté mi kamarád poslal 5 pracovníků, a za 3h bylo schodiště vylito. Pořádně se vibrovalo, aby to bylo A1.

Reklama

Garáž

Desku na garáž jsem dělal s kamarádem už loni. Letos bylo v plánu se na to vrhnout, ale jako na potvoru plotýnky (2 prasklé, jedna vyhřezlá) tzn 2 měsíce pomalu na lůžku, rehabilitace, laparoskopická operace no, žádná sranda... Tzn jsem vyzdění se střechou zadal. Poté co byla střecha jsem si začal pomalu připravovat krabičky, trasy na elektriku vodu a internet. Jelikož syn půjde na elektrotechniku, říkal jsem si že by to časem mohl využít i on, tak jsem to vzal pořádně, máme v garáži 10 světel (4venky 6 uvnitř), 22 zásuvek kolem dokola pěkně rozfázováno kdy spodní zásuvky - okruh, horní zásuvky do půlky 1 okruh a zbytek je další okruh.

Také jsem udělal přípravu pro FVE kdy jsem stáhl s krásným plynulým obloukem 2 UV stabilní pancéřované chráničky z podbití do garáže, o libůstce jako je přívod pro bazénové čerpadlo/tepelko k bazénu do venkovní 400V 16A krabičky která má víčko, tzn když na podzim uklidím čerpadlo, nebude nic vidět nemluvě :) Poté jsem si udělal odpady a vodu na umyvadlo, a venkovní kohout.

Zaházel jsem trasy, požádal kamaráda aby mi udělal vnitřní omítky (lepidlo + perlinka - štuk).

Strop bude klasika zavěšený sádrokarton, mezi krokve je v plánu dát 18cm vaty a na strop ideálně 20, aby tam v létě nebyl moc hic, a v zimě to stihli vytopit 2 přímotopy na které mám udělanou přípravu.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel a Monča
Pavel a Monča (42 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama