Revoluční sádrokarton Habito® H unese i kuchyňskou linku a výrazně vám ulehčí práci

Autor: Rigips (57 příspěvků)
Kategorie: Sádrokartony
5. 10. 2023
0 komentářů
Revoluční sádrokarton Habito® H unese i kuchyňskou linku a výrazně vám ulehčí práci
Komerční

Vývoj stavebních materiálů se nevyhýbá ani sádrokartonu. Příkladem z praxe jsou vysokopevnostní SDK desky Habito® H. Zachovávají si všechny výhody suché výstavby, ale nabízí ještě něco navíc: extrémní únosnost, pevnost a možnost použití ve všech možných prostorách, včetně koupelen.

Hravě strčí do kapsy klasické materiály

Na rozdíl od tradičních materiálů máte příčku ze sádrokartonu Habito® H hotovou do 1 dne. Rychlá výstavba během testu konstrukcí ohromila i přizvané řemeslníky, kteří běžně pracují s klasickými materiály. Ti porovnali výstavbu interiérových příček z cihel, pórobetonu a SDK. Stavění s Habito® H bylo mnohem efektivnější – zatímco u cihel a pórobetonu se čeká na vyzrání zdicí malty, u SDK se už připravuje elektroinstalace bez nutnosti zdlouhavého sekání drážek. Výsledkem je tak minimálně 2,5× rychlejší stavba.

Stejně jako všechny druhy sádrokartonu, i Habito® H díky jeho hladkému povrchu výrazně usnadňuje finální úpravy. Klasické zdivo si po hrubé stavbě žádá technologicky náročnější omítání, na desky Habito® H však stačí nanést jen tmel Rifino Top a vytmelit v kvalitě Q3 bez broušení. 

Pro perfektní výsledek zvolte pro tmelení spár extrémně odolnou skelnou pásku Habito. Pro ochranu rohů a vyztužení koutů je páska Habito® Flex

Navíc je výstavba pomocí těchto desek šetrná k životnímu prostředí i k vaší peněžence. Při zmíněné testovací výstavbě se spotřebovalo celkem 817 litrů vody. A kolik z toho má na svědomí kompletní konstrukce z desek Habito® H? Jenom 10 litrů, včetně mytí použitého nářadí.

Revoluční sádrokarton Habito® H unese i kuchyňskou linku a výrazně vám ulehčí práci

Zbaví vás hluku od sousedů

Konstrukce příček z desek Habito® H se pyšní vysokou vzduchovou neprůzvučností. Mezibytová příčka Habito® zaručeně izoluje hluk z vedlejších místností. Díky vyšší plošné hmotnosti desek jsou velmi účinné i příčky jednoduše opláštěné.

Ve srovnání s pórobetonovou příčkou o stejné tloušťce má konstrukce z Habito® H dokonce až o 10 dB vyšší vzduchovou neprůzvučnost. Pokud potřebujete místnosti odhlučnit ještě více, zvolte dvojitě opláštěnou příčku s deskami Habito® H, které mají vzduchovou neprůzvučnost až 74 dB.

Nehledí na hmotnost břemen

Kotvení předmětů do zdí bývá komplikované. Desky Habito® H vám ale práci podstatně zjednoduší. Ve většině případů nebudete potřebovat ani vrtačku, ani hmoždinky nebo výztuhy. Do desek totiž můžete šroubovat manuálně, stačí použít běžné vruty do dřeva Ø 5 mm nebo typ vrutů FN.

Pomocí jednoho vrutu do dřeva můžete kotvit předměty až o váze 34 kg/bod. Na desku Habito® H ale upevníte i mnohem těžší břemena. Za použití kovových rozpínacích kotev „Molly“ udrží deska až 155 kg. Bez problému tak unese například i kuchyňskou linku. Snadné kotvení je plusem nejen v domácnosti, ale i při zařizování komerčních prostor. Ulehčí vám instalaci policových systémů, zábradlí nebo elektroinstalačních lišt.

A co když je potřeba převěsit věci jinam? Vruty vyšroubujte, zbylé dírky přetmelte pomocí tmelu Rifino Top a máte hotovo!

Revoluční sádrokarton Habito® H unese i kuchyňskou linku a výrazně vám ulehčí práci

Sádrokarton Habito® H odolává vlhkosti, požáru i mechanickému poškození

Při rekonstrukci bytu už nemusíte montovat do každé místnosti jiný typ desky – desky Habito® H se hodí všude. Díky impregnaci je lze použít v místnostech s vysokou vzdušnou vlhkostí a je vhodná i do konstrukcí se zvýšenými požadavky na požární odolnost.

Bezpečnostní příčky Habito® H se osvědčily také při zkouškách v akreditované laboratoři. Během testů dosáhly klasifikace RC2 až RC4 – v zátěžovém testu odolaly násilnému vniknutí i statickému a dynamickému zatížení. Příčka vydržela náraz kyvadlem o váze 50 kg.

Perfektně se tak hodí na všechna exponovaná místa v interiéru. A to včetně prostor s vysokými nároky na odolnost proti násilnému vniknutí (např. trezorové místnosti) – v tomto směru se totiž spolehlivě vyrovnají příčce z klasických cihel. Při stejných vlastnostech jsou ale mnohem tenčí a lehčí, takže vám ušetří místo a navíc nezatíží nosné prvky budovy.

Potřebujete navrhnout SDK konstrukci, která bude přesně odpovídat vašim požadavkům? Obraťte se na odborníky z Centra technické a obchodní podpory Rigips. Zdarma vám pomůžou s výběrem technického řešení a připraví kalkulaci materiálu.

Revoluční sádrokarton Habito® H unese i kuchyňskou linku a výrazně vám ulehčí práci
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Rigips (57 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. Divize Rigips

Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. Divize Rigips

Rigips vyrábí a dodává výkonná, moderní a udržitelná řešení v oboru suché výstavby. Taková, která lidem pomáhají zajistit pohodlné a zdravé bydlení a zároveň jsou šetrná k planetě. Rigips nevyrábí pouze sádrokartonové desky pro stěny a stropy, ale především poskytuje konstrukční systémy např. podhledové systémy, omítky, stěrky, pásky, tmely a veškeré příslušenství pro suchou výstavbu.

Smrčkova 2485/4, Praha, Libeň, 180 00

+420 226 292 224

https://www.rigips.cz/

Poslat poptávku
Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. Divize Rigips

Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. Divize Rigips

+420 226 292 224

Poslat poptávku
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama