Dřevostavba svépomocí. Vyzkoušejte Ekopanely

Autor: Ekopanely.cz (3 příspěvky)
27. 9. 2023
0 komentářů
Dřevostavba svépomocí. Vyzkoušejte Ekopanely
Komerční

Vysoké úroky hypoték a podražení stavebních materiálů komplikuje mladým rodinám cestu za jejich vysněným domovem. To ale neznamená, že byste se svého snu měli jen tak vzdát. Kdo hledá řešení, ten je najde.

Základem je položit si tyto otázky

  1. Uvažuji o dřevostavbě?

  2. Troufnu si na stavbu domu svépomocí?

  3. Mám nějaké vlastní peníze do začátku?

  4. Mám kde bydlet po dobu výstavby domu?

 Jestli jsou vaše odpovědi kladné, má smysl číst další řádky tohoto článku.

Za 14 dní hrubá stavba

Jednou z velkých výhod dřevostaveb je rychlost výstavby. Pokud máte stavební povolení a nachystanou základovou desku, hrubá stavba je za 14 dní hotová. Hrubou stavbu nestavíte vy, ale postaví vám ji společnost Ekopanely.

Součástí hrubé stavby je střecha včetně krytiny a oplechování, vnější obálka domu, okna a dveře. Tím máte zajištěnou stavbu před vnějšími vlivy a můžete se tak vesele pustit do vnitřků svépomocí.

Na hrubou stavbu máte záruku a především jistotu, že je vše provedeno odborně.

Výhody dřevostavby svépomocí v systému Ekopanel

Absolutně největší výhodu je, že na hrubou stavbu máte 5 let záruku a jistotu, že celá skladba obvodové konstrukce prošla pod rukami statika, což při stavbě dřevostavby svépomocí bývá často podceňováno.

Další výhodou je suchý systém výstavby. Nepotřebujete vybavení hodné malé stavební firmy, ale stačí vám truhlářské vybavení. Na vnitřní obklad stěn se ve stavební systému společnosti Ekopanely používají místo sádrokartonu stavební desky z lisované slámy opatřené recyklovanou lepenkou.

Tyto desky se dodávají v šířkách 800 a 1200 mm a na výšku jsou dodávány stavebníkům na míru. Desky se šroubují pomocí dřevařských vrutů a na příčky s kovovým rastrem se používají stejné vruty jako do sádrokartonu. Proto stačí ruční kotoučová pila, přímočará pila, vykružovák a aku vrtačka.

Hlavní výhodou desek z lisované slámy jsou díky hustotě přírodního jádra akustické a akumulační schopnosti. Stěna z Ekopanelů tak dokáže pracovat s rozdílem teplot podobně jako cihlová stěna. Navíc  má schopnost dobře absorbovat akustické vlny. Díky tomu v domě nevzniká nepříjemná ozvěna.

Další výhodou je, že vodoinstalace a elektroinstalace se vedou v tzv. instalační mezeře, tudíž odpadá drážkování do zdí a celý proces je tak méně náročný a rychlejší.

Finální povrchovou úpravou je perlinka+lepidlo+štuk, tak jako při stavbě domu z Ytongu. Tato varianta povrchových úprav oproti tmelení a následnému přetření finální barvou má své opoctatnění. Hlavní výhodou je, že tímto postupem zamezíte následnému praskání ve spárách, což se u sádrokartonu děje.

Ekopanely podporují svépomocné stavebníky

Firma Ekopanely pro svépomocné stavebníky pravidelně pořádá webináře, organizuje odborná školení a díky vlastnímu projektovému týmu odborně dohlíží nad kvalitou stavby už při fázi projektu.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Ekopanely.cz
Ekopanely.cz (3 příspěvky)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://www.ekopanely.cz/778 766 765
Jedousov 64, 535 01 Přelouč
Poslat poptávku
EKOPANELY CZ s.r.o.

EKOPANELY CZ s.r.o.

778 766 765

Poslat poptávku
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama