Jak zařídit obývací pokoj? Zn. designově!

Autor: Redakce (77 příspěvků)
20. 7. 2023
0 komentářů
Jak zařídit obývací pokoj? Zn. designově!
Komerční
Obývací pokoj je pravděpodobně místností, ve které doma trávíte nejvíce času. Jak si jej ještě více zpříjemnit? Stačí detaily.

S interiérovým designem je to podobné jako s oblečením: Každý má unikátní vkus a záleží jen na vás, co si z něj chcete převést do svého domova a obývacího pokoje. Než se pustíte do zběsilého nakupování doplňků, které sice samostatně mohou vypadat idylicky, ale doma už tolik ne, pojďte se na chvíli zamyslet.

  • Jaký interiérový styl je vám nejbližší?

  • V jakém prostoru se cítíte dobře?

  • Jak nejčastěji v obývacím pokoji trávíte čas?

Pokud nechcete investovat do rozsáhlé proměny včetně obměny nábytku, pak i decentní změny dokážou velké věci.

Jak zařídit obývací pokoj? Zn. designově!

Pohodlný gauč máme. A co dál?

Pojďme si to říct na rovinu. Bez gauče se daleko nedostaneme. Gauč slouží pro odpočinek, který doma chceme mít, na gauči si čteme knihy, díváme se na seriály, hostíme návštěvy. Gauč je zkrátka středobod obýváku, o tom není žádná debata.

Jak můžete váš vlastní gauč upgradovat, je poměrně jednoduchá věc. Záleží samozřejmě na rozpočtu. Nový kabátek mu můžete dát:

  • novým čalouněním

  • novým přehozem

  • dekorativními polštářky

Právě dekorativní polštářky můžete obměňovat podle nálady a dokáží značně proměnit celkový design pokoje. Více pohodlí vám do obývacího pokoje vnese odkládací stolek, případně odkládací podložka na sedačku.

Jak zařídit obývací pokoj? Zn. designově!

Věnujte péči doplňkům. A detailům

Sterilní obývací pokoje mohou působit čistě a minimalisticky, na druhou stranu, pokud se v takovém prostředí necítíte dobře, obklopte se doplňky. A zdaleka se nemusí jednat o lapače prachu v podobě sošek a suvenýrů.

Pokoj dokáží značně oživit a prosvětlit pokojovky. Pokud na ně nemáte dostatek prostoru, můžete je třeba zavěsit na strop nebo je nechat plazit na stěně. Existují také pokojovky, které uchytíte ve formě obrazů na stěnu a ušetříte prostor navíc. A taky máte pokojovku a obraz v jednom.

Skvěle můžete nadesignovat ale také knihovnu. Záleží sice ne na obalu, ale na obsahu, to víme, ale pokud chcete alespoň trochu podpořit design pokoje, můžete svou knihovnu třeba seřadit podle barev obálek. Za pokus to minimálně stojí.

Dostatek úložného prostoru

Mít stolek, na který si položíte ranní kafe nebo knihu, je k nezaplacení. Myslete proto i na kvalitní konferenční nebo odkládací stolky, které z obývacího pokoje udělají místo praktické pro vás i návštěvy. Můžete v něm navíc skloubit více funkcí – odkládací stolek může sloužit také jako úložný prostor, a pokud si pořídíte ten na kolečkách, můžete s ním lehčeji manipulovat třeba v případě, že budete chtít rozložit gauč.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Redakce (77 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama