Bezodtoková jímka, schody, plot

Autor: Honégříci (25 příspěvků)
Kategorie: Kanalizace a ČOV
18. 2. 2012
6 komentářů
Bezodtoková jímka, schody, plot
Příspěvek stavebníka
KVĚTEN 2011 – Květen byl pro nás dosti náročný, hlavně pro manžela, který se měl učit na závěrečnou zkoušku na VŠ a místo toho lítal na stavbu a dřel a dřel...

Jímka

Tohle byla kapitola sama o sobě. To jsme si zase dali! Manžel objednal jímku, stále se neozývali a pak najednou, za dva dny vám jí přivezeme.. takže honem zařídit vyhloubení jámy.. To byla operace, soused bagroval výborně až do té doby, kdy narazil na skálu, to jsme si málem rvaly vlasy.. celou stavbu se pereme s jílem a vodou a ted i se skálou.

Potřebovali jsme minimální hloubku jámy cca 3 metry.. což bylo jen tak tak.. i tak to bude ještě veselé, až budeme dělat před domečkem srovnání půdy a zámkovou dlažbu.. jelikož ta jímka si sice sedla báječně, ale je víš než jsme čekali. No a ráno jsme ještě čerpali vodu, jelikož se do naší jámy na jímku stáhla voda z potoka, takže potok suchý a my před domem bazén.. :-(

Co se týká úmístění jímky, tak to byl další horor za bílého dne. Jeřáb, kterého jsme najali odmítl jímku zvednout, že je na něj příliš těžká (cca 12 tun).. takže mu pomáhal náš soused bagrista. Bez něho nemáme jímku snad ještě dnes, normálně nás zachránil.. Nesnáší totiž stejně jako my slova : TO NEJDE! Dokonce kvůli nám nešel ani do práce a zůstal celý den a věnoval se nám, byl fakt úžasný!

Reklama

Schody

Po dlouhé debatě jsme se rozhodli, že si bednění na schody necháme udělat od profesionálů, přece jenom jsme to nikdy nedělali a schody jsou důležité. My jsme jen namýchali beton a všechny schody vylily betonem a nechali přes měsíc odpočinout..

Plot

Jelikož jsme si pořídili pejska, který bohužel pojal bydlení na vesnici zcela volně, takže začal utíkat, museli jsme vyřešit minimálně dvě strany našeho pozemku a oplotit je.. Jednu stranu natáhl manžel s tchánem pletivo od tchána a na druhou stranu jsme dali plot náš. Ten jsme zakoupili v akci a jsme s ním spokojení. Vypadá to dobře.. :-)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honégříci
Honégříci (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama