Příjezdová cesta

Autor: Lukáš (8 příspěvků)
25. 12. 2023
0 komentářů
Příjezdová cesta
Příspěvek stavebníka
Provizorní příjezdová cesta

Příjezdová ''cesta''

Vzpomínka na to, kdy jsme po prvé zapadli.

Po této zkušenosti jsme si řekli a dost, musíme to vyřešit :-D

Po zimě bylo v plánu začít zemními pracemi a jelikož po roztátí sněhu, nebo silnějším dešti byla sranda na pozemek zajet osobákem, natož dodávkou, kterou jsme zapadli, jako první jsme museli řešit alespoň provizorní zpevnění cesty. Pro budoucí stavbu a příjezdy těžkých vozidel, bylo potřeba toto vyřešit rychle. Šlo o cca 20m obecní cesty z asfaltky k našemu vjezdu na pozemek.

Pozemky se prodávaly komplet bez sítí, s tím, že všechny sítě si budou zařizovat nový majitelé pozemků. Elektřinu už jsme na pozemek přivedenou měli a jelikož prodloužení vodovodního a kanalizačního řádu bylo ještě v řešení, hledali jsme cestu snadného, dočasného a hlavně levného zpevnění cesty, jelikož toto si bude hradit my.

Správě majetku obce stačilo pouze do e-mailu poslat žádost o zpevnění se stručným popisem, obrat jsem dostal souhlas. Po tomto odsouhlasení jsme se rozhodli využít nejbližší slunečný den a po práci cestu co nejdříve udělat.

Koupil jsem jednu roli geotextilie, objednalo se 5m3 drtě frakce 0/32, půjčila se vibrační deska a mohlo se jít makat. Ihned po práci jsme připravili geotextilii, která na 2 půlky vyšla přesně na šířku jak jsme potřebovali a ještě cca metr za náš vjezd. Cca půl hodinky potom přivezli drť, jelikož ale byla půda ještě trochu podmáčená, tak se sklápěčkou nemohl couvnout na druhý konec cesty aby nám drť mohl pěkně během vyklápění rozhrnout ale "hromádku" nám vyklopil na jednom místě na začátku cesty.

Takže nás čekalo pěkně běhání s kolečkem a vše rozhrnout hráběmi a lopatou. Toto nám trochu pokazilo plány... Naštěstí se to vše stíhalo stále dobře, měli jsem hotovo asi za hodinku a půl. Poté následovalo cestu párkrát projet vibrační deskou a bylo hotovo.

Cesta od té doby pěkně drží a plní plně svůj účel. Do dnes bez úhony přežila několik mixů s betonem a pumpu, bagry, jeřáby, závozy ze stavebnin a bůh ví co ještě.

Galerie

Příjezdová cestaPříjezdová cestaPříjezdová cestaPříjezdová cesta
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lukáš (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama