Oplocení pozemku

Autor: Lukáš (8 příspěvků)
Kategorie: Oplocení pozemku
6. 8. 2023
0 komentářů
Oplocení pozemku
Příspěvek stavebníka
Stavba oplocení byla zahájena s cílem zabránit průchodu cizích lidí a zabezpečit budoucí stavbu. Použili jsme antracitové svařované panely o celkové výšce 2 m. Plot byl postaven během víkendu a následně doděláván postupně na třech stranách pozemku.

Oplocení a provizorní plot

Oplocením pozemku jsme zahájili naší stavbu. Důvodem bylo to, že jsme před zahájením stavebních prací chtěli mít pozemek oplocený. Myšlenkou bylo to, že už přes náš pozemek nebudou chodit cizí lidi, jelikož si tam v minulosti zkracovali cestu.

Dalším důvodem byla i bezpečnost po zahájení stavby. Začali jsme v listopadu v sobotu ráno plotem, který ze tří stran už zůstane na trvalo a za víkend bylo hotovo, počasí nám ještě celkem přálo. I když poslední metry se dodělávali za tmy.

Další víkend se dělal provizorní plot včetně vrat z čelní strany pozemku. Před zahájením jsme museli kontaktovat město se žádostí o pokácení dvou stromů u hranice pozemku, a také se žádostí o zahájení stavby plotu.

Město bylo ochotné a přijeli nám stromy pokácet, jen jsme čekali pár dní na vegetační klid.

Oplocení pozemku
Reklama

Při výběru plotu jsme měli jasno. Svařované panely, podhrabové desky, 2 m celková výška, jedna rovina, žádné odskoky a hlavně ANTRACITOVÁ barva - přes to vlak nejel :-D. Pro necenění tohoto plotu jsem kontaktoval několik firem, ale nakonec se nám podařilo všechno sehnat přes známého.

3 strany pozemku, které se řešili pevným plotem, jsme nejdříve museli pomocí bagru srovnat do roviny. Maximální rozdíl výšek byl cca 30 cm, chtěli jsme ale plot v rovině. V ploše pozemku už takové rozdíly nejsou, takže budoucí zarovnání nebude žádný velký problém. Poté nám bagrista vrtákem vyvrtal díry pro sloupky. Beton jsme si pro úsporu času nechali přivést z betonárky. Pro dodržení přesné vzdálenosti mezi sloupky, jsme si vyrobili šablonu z dřevěné latě. Poté už zbývalo "jen" usadit sloupky do betonu, pohlídat rovinu vodováhou a podle provázku, správnou výšku, zhutnit beton a sloupek byl hotovej. Do večera bylo v 5 lidech hotovo, 35 ks sloupků.

Další den se připevnili držáky podhrabových desek, samotné desky, samotné panely a plot byl hotovej. Tohle už nám zabralo polovinu času co předchozí den.

Nejdelší stranu jsme řešili další víkend provizorním plotem z lesnického pletiva, které jsme přidělávali na dřevěné kůly. Díry pro kůly se nejdřív předvrtaly benzínovým vrtákem a zbytek se dotloukl. V rohu pozemku jsme nechali místo pro budoucí přípojku elektriky.

Už se těšíme, až bude nejdelší strana taky hotová, ale ta se bude dodělávat až jako poslední, zatím postačí provizorní plot.

Oplocení pozemku
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lukáš (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací