Pozemek

Autor: Lukáš (8 příspěvků)
Kategorie: Pozemek
22. 5. 2023
4 komentáře
Pozemek
Příspěvek stavebníka

Výběr pozemku

Začátky:

  • Prosezené hodiny u PC a psaní realitkám

  • Pár odeslaných dopisů

  • Hodně odeslaných e-mailů

  • Milion ujetých km

V první řadě jsme si museli stanovit nějaké priority a limity. Při výběru hráli roli peníze a lokalita. Naše představa byla ze začátku maximálně 1200Kč za m2 (:D..), později v době covidové se ceny pozemků vyšplhaly až na 2 500-3 000 za m2, v tu chvíli, už jsme ani nedoufali, že něco najdeme.

Chtěli jsem mít pozemek někde blízko pracoviště a bydliště naší rodiny. Když už jsme měli vybranou lokalitu, tak pro nás zase nebyla vhodná cena. Už jsme toho měli dost a ztráceli naději, že někdy budeme mít rodinný dům. Pár pozemků jsme měli slíbených, pořád se ale na něco čekalo - sítě, parcelace, majitel nikam nepospíchal... Z ničeho nic se v lokalitě manželčina bydliště vyskytla nabídka 11 pozemků od obce. Neváhali jsme a začali jsme zjišťovat o jaké místo se jedná, jaké tam jsou možnosti ke stavbě rodinného domu, dále následovalo vybrat, který pozemek se nám z nich líbí nejvíce.

Jako vždycky každý nejdříve kouká na tvar pozemku, orientaci, rozměr, příjezdovou cestu, sítě, elektrika. Pozemky byly velikostně od cca 900-1300m2 (náš má 986m2) a všechny byly bez sítí. A my hned měli jasno. Rovinka zvítězila, teď ale zjišťujeme, že to není úplně taková rovinka, jak se zdálo.. Proběhlo zasedání města, podepsání smlouvy a hurááá, můžeme začít!

Se stavěním od základů nemáme žádné zkušenosti, jenom sem tam nějaké rekonstrukce na baráku. Díky našemu nadšení jsme se rozhodli stavět svépomocí, největší radost je dělat něco pro sebe - vždyť to děláme pro NÁS! No dobře... i kvůli financím. Na stavbu budeme dva plus naše rodina.

Naším cílem je dostat barák do hrubé stavby do konce roku 2023.

Tak jdeme na to.... Začínáme

Pozemek

Náklady

Název položkyCena
Pozemek (za m2)
906 Kč
Celkem906 Kč
Reklama

Galerie

Pozemek
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lukáš (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama