Baumit open - řešení pro úspory na vytápění

Autor: Baumit (29 příspěvků)
Kategorie: Zateplení fasády
11. 5. 2023
0 komentářů
Baumit open - řešení pro úspory na vytápění
Komerční

Poměrně vysoké náklady na energie přivádějí v současnosti majitele starších nemovitostí i novostaveb k nutnosti hledání úspor ve všech aspektech jejich provozu.

Na snižování spotřeby energií je nutno pohlížet jako na soubor několika opatření, tedy vnímat tuto snahu komplexně. Právě současná situace s vysokými cenami energií vede majitele nemovitostí k pořizování alternativních energetických zdrojů, např. v podobě tepelných čerpadel, ideálně v kombinaci s instalací solárních panelů.

Tento současný trend je rozhodně správným a efektivním směrem, avšak jen za předpokladu, že bude nejprve zamezeno obrovským únikům tepla skrze obvodové zdi domu, a to vysoce účinným zateplovacím systémem.

Ať stavíte nový dům, nebo opravujete starý, zateplovací systém Baumit open je vždy správnou volbou. Všechny vrstvy zateplovacího systému jsou navrženy tak, aby zdivo mohlo volně dýchat.

Je to především unikátní konstrukce zateplovacích desek celého systému, která se od konkurence liší přesně rozmístěným rastrem 2 500 otvorů o průměru 2,5–3 mm na ploše jednoho m2 desky pro efektivní odvod vlhkosti ze zdiva.

Tyto vodní páry procházejí v zimním období obvodovými stěnami domu do exteriéru a nekondenzují v konstrukci. Zateplovací systém Baumit open, se stejným difuzním odporem jako cihelné zdivo, se tak vyznačuje vysokou mírou paropropustnosti.

U novostaveb Baumit open zkracuje dobu vysychání až o 50 % u cihelného zdiva, až o 58 % u pórobetonu a až o 62 % u betonu.

Stejně jako teplota i relativní vlhkost je důležitým činitelem, který ovlivňuje pohodu ve vnitřním prostředí. Pokud je v interiéru teplota mezi 19 až 22 °C, relativní vlhkost vzduchu by se měla pohybovat v rozmezí 40 až 60 %.

Nebojte se zateplení starších budov

Díky unikátním vlastnostem lepicí stěrky Baumit openContact je možné zateplit i starší budovy se zvýšenou vlhkostí a vyšším obsahem soli ve zdivu. Po odstranění vlhké a poškozené omítky a po odstranění příčin vlhkosti je možné provést zateplení domu.

Systém Baumit open plynule odvádí vlhkost a případné soli ve zdivu jsou uloženy v prostoru mezi zdivem a izolační deskou. 

Baumit open - řešení pro úspory na vytápění

Ušetřete až 50 000 Kč nákupem izolačních desek v systému Baumit open

V akci „Bez děr to neber!“, která probíhá do 30. září 2023 získá stavebník při nákupu uceleného systému Baumit open prémiové děrované desky izolantu v tloušťce 6 až 20 centimetrů za cenu běžných desek bez otvorů.

Díky tomu ušetříte až 250 Kč/m2 , což při realizaci zateplení standardního rodinného domu o celkové ploše fasády 200 m2 izolační deskou s tloušťkou 20 cm přinese finanční úsporu ve výši až 50 000 Kč.

Podívejte se na ukázkový výpočet úspory nákladů na vytápění.

Záruka a životnost zateplovacího systému Baumit open

Na ucelený zateplovací systém Baumit open poskytuje výrobce nad rámec zákonných požadavků prodlouženou záruku v délce 60 měsíců. Bezproblémová a plně funkční životnost zateplovacího systému Baumit open se však při dodržování běžné údržby měří na mnoho desítek let.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Baumit (29 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama