HELUZ přináší inteligentní řešení stínění pro váš dům

Autor: HELUZ (60 příspěvků)
23. 10. 2023
1 komentář
HELUZ přináší inteligentní řešení stínění pro váš dům
Redakční článek

Při stavbě domu je potřeba vzít v potaz tolik skutečností, až není divu, že na řešení zdánlivých detailů, jako je zastínění domu, často nenacházíme kapacitu. Bohužel ne všechno však jde zpětně předělat nebo do stavby zakomponovat později. Naštěstí je tu projekt Smysluplný celek, který za vás myslí i na tuto věc. Navrhněte si s firmou HELUZ dům svých snů jednoduše jako stavebnici připravenou se vším všudy, i s překlady pro stínící systém.

Je stínění opravdu nutné?

Každý má na stavbu svého rodinného domu určitý rozpočet. Obzvláště v případě, kdy je budget značně utažený, přemýšlejí lidé nad tím, zda jsou některé funkcionality domu skutečnou nezbytností.

V případě stínění domu bychom vám jeho instalaci však jednoznačně doporučili. Už proto, že letní teploty se dlouhodobě zvedají, a tak vám v boji s horkem pouhý přesah střechy v kombinaci se zelení okolo domu rozhodně stačit nebude. Možná si říkáte, že již počítáte s instalací klimatické jednotky, a tak stínění oken není třeba. To je ale další omyl.

HELUZ přináší inteligentní řešení stínění pro váš dům

Systém předokenního stínění neslouží pouze k zamezení vniku teplého vzduchu okny dovnitř. Dosáhnete díky němu také většího soukromí, což je zejména u domků s velkými prosklenými plochami velmi důležitá věc. Kvalitní předokenní stínění také tvoří ochranu před všemi rozmary počasí a zároveň dokáže poměrně efektivně odbourat hluk.

A koneckonců i ušetříte, protože prosklenými plochami opatřenými venkovním stíněním nebude v zimním období unikat tolik tepla. Není to ale jen o tom. Jde také o řízení tepelných zisků skrze sklo, a ty mohou být opravdu velké i v zimním období. Stínící technika se prostě stává nevyhnutelným prvkem pro optimalizaci energetické bilance domu.

Za nás jde jednoduše o nezbytnost.

Reklama

Překlady se schránkou pro stínící systém

Ať už jste se rozhodli pro předokenní rolety, nebo vám učarovaly spíše venkovní žaluzie, nemusíte se obávat žádných nadbytečných stavebních prací. Při stavbě modulové obvodové konstrukce má HELUZ v nabídce i nosné žaluziové a roletové překlady. S těmi se navíc jednoduše pracuje, protože jako prvek projektantem navrženého modulu v duchu iniciativy Smysluplný celek skvěle zapadnou do hrubé stavby vašeho domu.

Tento způsob ukotvení stínícího systému již obsahuje izolační vrstvu a zároveň je vhodným podkladem pro omítku. Skvělé schopnosti tepelné i zvukové izolace a dlouhá životnost činí z překladu HELUZ FAMILY 3in1 prvek zcela vyhovující standardům nízkoenergetických i pasivních staveb.

HELUZ přináší inteligentní řešení stínění pro váš dům

Velkým plusem tohoto překladu je také fakt, že je zcela staticky nosný. Pokud tedy při stavbě použijete i masivní stropy, můžete si beze strachu nechat otevřenou možnost přístavby dalšího patra.

Reklama

Nosný překlad HELUZ FAMILY 3in1 je geniální volbou

Promyslete si stavbu do detailu, abyste si postavili dům nejen krásný, ale také vysoce funkční.

Nosný překlad HELUZ FAMILY 3in1 je perfektní volbou pro řešení problematiky stínění. Umožňuje totiž pozdější implementaci rolet i žaluzií tak, aby došlo k dokonalému zastínění, a provedení zároveň bylo nanejvýš estetické. S broušenými cihlami HELUZ FAMILY 50 2in1 není nutné obvodové zdivo ani zateplovat. Pokud se však pro zateplení svého domu rozhodnete, překlad lze bez problémů předsadit až o 150 mm před vrchní stranu zdiva.

Nosné stínící překlady HELUZ FAMILY 3in1 lze navíc osadit stínidly kdykoliv. Pokud pro vás tedy koupě venkovních žaluzií nebo předokenních rolet představuje výdaj, který si v průběhu stavby domu nemůžete dovolit, můžete stínění zakoupit a překlady osadit až později v průběhu obývání domu. A třeba je tak i sladit s interiérem či exteriérem.

HELUZ přináší inteligentní řešení stínění pro váš dům

Stínící překlady si můžete vybrat v několika rozměrech. HELUZ ale nabízí i výrobu překladů na míru. Dodací lhůta je v takovém případě okolo pěti týdnů. Tak či tak je ale obrovskou výhodou, že se vyhnete dodatečným úpravám materiálu.

Také samotná instalace stínění probíhá překvapivě hladce a rychle. Usazení a montáž do obvodových zdí se realizuje prostřednictvím hydraulické ruky během krátké chvilky.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
HELUZ (60 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
www.heluz.cz800 212 213
U Cihelny 295, 373 65 Dolní Bukovsko
Poslat poptávku