Okna a vstupní dveře

Autor: Lu+Ma (22 příspěvků)
1. 5. 2023
0 komentářů
Okna a vstupní dveře
Příspěvek stavebníka

Pro okna jsme se rozhodli u místní firmy. Okna od nich měla většina lidí, kteří stavěli v blízké době jako my.

Domluvili jsme si schůzku ve firmě a podle výkresové dokumentace vybrali vhodná okna. Ihned nám v programu ukázali, jak budou vypadat a výslednou cenu. Dali nám čas na rozmyšlenou. Nic jsme neřešili a vzali to, cena oproti jiným nabídkám stejná, nebo lepší.

Celkem máme 15 oken, 3x dveře – hlavní dveře, dveře do garáže a dveře na půdu v podkroví, jeden 2,5 m široký portál, který byl i nejdražší.

Další týden přijel pán zaměřit otvory pro okna, dveře a pro portál. Všechno jsem naměřili radši 2x 😂 a okna, dveře, portál zadal do výroby.

Okna a vstupní dveře

Otvory jsem měl připraveny tak, že krajové doplňkové cihly mají vybrání v místě, kde budou umístěny okna, dveře nebo portál. Toto místo jsem vyplnil extrudovaným polystyrenem, který dodal Heluz.

V den D přijeli tři chlápci, pro okna měli zvlášť rám a křídla oken. Postupovali tak, že jeden připevnil rám, turbošrouby do cihel, zespoda vypodložil, druhý nasadil křídla a kolem rámu prostor vypěnil, třetí naistaloval kliku a nalepil parotěsnou pásku zevnitř i z venku.

Dveře měly také zvlášť, na rámu byl přidělán zespoda purenit, vágrys pro přesnou výšku v celém domě jsem měl připraven předem, pro jistotu si dali svůj laser a dveře umístili do správné výšky, opět jeden přichytil rám, druhý nasadil dveře a zapěnil, třetí dokompletoval kliky. Pro všechny troje dveře mám jednotné klíče.

Portál byl bez skel, nejdřív se umístil na svou pozici, vyrovnal a zapěnil, poté se donesli velká skla a opatrně vložili do portálu.

Na konec jsem všechna okna prošli, vyzkoušeli a podepsali předávací protokol.

Okna, dveře a portál mají vnitřní stranu bílou a venkovní strana je zlatý dub. Všechno máme v trojskle.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Komplet
247 000 Kč
Celkem247 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lu+Ma
Lu+Ma (22 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací