Betonové schodiště

Autor: Lu+Ma (22 příspěvků)
10. 3. 2023
0 komentářů
Betonové schodiště
Příspěvek stavebníka

Schodiště bude do U s podestou, na které bude také jeden schod. Dle technické dokumentace si řemeslník, kterého jsem si na schody najal, nakreslil na zdi „obvod“ schodů. Také je důležité vědět, co na schody budete dávat kvůli výškám jednotlivých schodů. Za mě to byla dlažba.

Když měl rozkresleno, tak začal šalovat celé schodiště prkny, vše dokonale podepřel, na spodní šalování vložil roxory D8 a kari sítě D6, které zapustil do drážky ve zdi, kterou předem vysekal a kari sítě D6. nechal jsem také koukat ze stropu roxory, které se spojili s roxory, které tam vložil on. Samozřejmě vše vypodložil, aby železo neleželo na prknech.

Betonové schodiště

Po železe zašaloval jednotlivé schody zepředu a mohl jsem objednat beton 2,5 m3 C20/25. Suchý beton přivezla betonárka a vysypala před barák, kde jsem měl připravené kolečka a vozil jsem ho do domu, kde si dělník házel beton na schody, na hrubo odspodu a pak ze shora začišťoval směrem dolů. Akce trvala celé dopoledne.

Schody jsem 2x denně kropil celý jeden týden a po týdnu jsem vesele mohl chodit do patra po schodech a ne už po žebříku. 😊

Více okoukáte na fotkách.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
práce
22 000 Kč
železo a beton
8 000 Kč
Celkem30 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lu+Ma
Lu+Ma (22 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama