Komín

Autor: Lu+Ma (22 příspěvků)
Kategorie: Komín
1. 4. 2023
0 komentářů
Komín
Příspěvek stavebníka

Podle výkresové dokumentace jsem s obchoďákem od Schiedlu objednali nejlepší variantu s ideální výškou a všemi potřebnými komponentami.

V místě komínu musí být udělán základ.

Základovou tvárnici, která obsahuje spodní keramickou vložku, jsem musel umístit do výšky budoucí čisté podlahy, tak jsem udělal betonový základ a do maltového lože vložku umístil a vyrovnal.

Komín

Déle to byl jednoduchý postup, vždy umístit na maltu tvárnici a vložit keramickou vložku do vložky předchozí a spojit je tmelem a kolem vložky umístit nehořlavou vatu. Všechny věci jako tmel a malta jsou součástí dodávky komínu. Takhle je komín vystavěn až nad střechu, ale vždy jsem udělal cca 1 m a nechal ztvrdnout.

Protože je komín za zdí, kde budou kamna, musel jsem udělat prostup zdí. Schiedel poskytl prostupový díl, který si zkrátíte na přesnou délku dle návodů kolem trubky, která jde zdí. Musíte umístit nehořlavou vatu. Vi obrázky.

Reklama
Komín

Prostup stropem jsem obložil vatou, to samé i na prostupu stropem v 2.np.

Komín je přichycen ke krokvím pomocí systému Schiedel, kde jsou zavitové tyče a držáky na komíně a na krokvích.

Komínové tvárnice obsahuji na každém rohu díru, když byl komín komplet vystaven do správné výšky cca 8 m, vylil jsem tyhle díry betonem a vložil roxory.

Poslední keramické vložka se musela seříznou na správnou výšku. Do děr na krajích se vložili hmoždinky a celé se to přiklopilo nerezovou krycí deskou. Na vršek jsem dal komínovou stříšku, která se chytla do hmoždinek a celé se to stáhlo a utáhlo.

Komín se oplechoval, když se dělala střecha klempířem a já sem komín natáhl nejdřív do perlinky, napenetroval a natáhl do fasádní barvy. Omítku je třeba přetáhnou přes plechy, aby voda neprosakovala.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Schiedel
37 000 Kč
Celkem37 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lu+Ma
Lu+Ma (22 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací