Strop

Autor: Lu+Ma (22 příspěvků)
Kategorie: Strop
27. 10. 2023
0 komentářů
Strop
Příspěvek stavebníka
Strop svépomocí s miako vložkou

Když jsme dodělali nosné překlady, položil jsem asfaltový pás na vršek zdí. Na pás přijdou položit stropní nosníky. Původně jsem měl mít Spiroll panely, ale v průběhu stavby, kvůli špatné dostupnosti pro jeřáb, jsem změnil projekt a kontaktoval techniky v Heluzu a ty mi vyhotovili plán pro pokládku Miako stropu.

Nákladní auto s rukou, které přivezlo nosníky, mi rovnou položilo nejdelší a nejtěžší nosníky na strop. Zbytek nosníků, které jsme ve dvou uzvedli, jsme položili sami. Postupovali jsem dle plánu, mezi nosníky jsme dodržovali rozteče, po položení vždy jedné oblasti jsem pomocí trámů ( většinou 14x14 cm) a dřevěných kůlů vypodložil nosníky. Kůly jsme nařezali přibližně na přesnou výšku a pomocí klínu zapřeli.

Strop

Museli jsme udělat nadvýšení nosníků, to znamená „do oblouku“ , po zabetonování si strop sedne a bude v rovině. Navýšení jsem počítal tak, že jsem si vzal šířku místnosti / 300. Např. Šířka je 600 cm / 300 = 2 cm.

Poté podle kladačského plánu jsme začali skládat Miako vložky, jeden podával ze spodu a druhý pokládal mezi nosníky. Miako vložky mají různé rozteče a výšku.

Když bylo hotovo mohl jsem se vrhnout na věncovky a armování, kde bylo potřeba.

Tam kde mám 50tky cihly, jsem dal věncovku 8 cm, vyrovnal jsem si rohy a mezi ně natáhl provázek a pak jen na pěnu pokládal jednu za druhou. K věncovkám přišel nalepit polystyren tloušťky 10 cm jako izolant. Nad garáží kde jsou cihly 30tky jsem použil k šalování Velox system bez zateplení na jednu stranu ( z venku ). Práce s Velox deskami je velice rychlá a jednoduchá. Na stránkách sice chtějí za dopravu raketu, ale když desky objednáte přes DEK, doprava je skoro nic a cena stejná.

K šalování schodů jsem z části použil věncovky, které mi zbyly a z části Velox desky. Prostup stropem v garáži na půdu jsem zašaloval prkny.

Dále bylo třeba připravit armovací koše. Po zkouknutí, kolik za to chtějí na internetu jsem se rozhodl udělat koše sám. Koupil jsem tedy roxory D10, třmínky D6, vázací drátky a přípravek na motání drátků.

Dle plánů jsem položil armování všude tam, kde bylo třeba a svázal k sobě.

Kolem komínu jsem vložil nehořlavou vatu. Místa,  kde jsem si odměřil prostupy stropem, kvůli stoupačce pro odpad či pro nějaké jiné sítě, jsem nalepil na Miako vložku polystyren.

Na úplný konec jsem položil na celý strop kari sítě D6 a svázal k sobě a k armovacím košům.

Po té jsem objednal beton C20/25 25m3 a mix s ramenem. Před betonováním jsem strop prolil vodou. Betonování ve 4 lidech trvalo celé dopoledne. K večeru kvůli a díky teplotám kolem 30° C, jsem po stropu mohl chodit a vesele kropit 😊

Reklama

Náklady

Název položkyCena
bednění Velox
5 000 Kč
beton
80 000 Kč
zedník
1 500 Kč
vib. lať
600 Kč
železo
25 000 Kč
Heluz
140 000 Kč
Celkem252 100 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lu+Ma
Lu+Ma (22 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací