Příprava a betonování desky

Autor: Kačka a Míša (18 příspěvků)
1. 2. 2023
0 komentářů
Příprava a betonování desky
Příspěvek stavebníka

Kanalizace

Kanalizaci jsme prováděli ještě před zavezením prostoru desky. Použili jsme trubky KG110. Na položení potrubí jsme si přivolali kamaráda vodaře, který nám pomohl, abychom měli jistotu, že je vše v pořádku.

Nejprve jsme lopatou vyhrábli trasu potrubí, a poté se začala pokládat kanalizace se sklonem 2 cm na metr potrubí. Dohrábli jsme vše, co bylo potřeba, aby se srovnal sklon. Poté jsme pospojovali části potrubí a podsypali.

Na závěr jsme zasypali pískem trubky a pořádně udusali .

U kanalizačního potrubí používáme sklon 2 cm na 1 metr délky potrubí.

Příprava a betonování desky
Reklama

Zavážení základové desky

Sehnali jsme od známého drť z betonových cihel a po konzultaci se stavebním dozorem nám bylo povoleno to použít. Známí nám to tedy zavezl k základové desce, a poté jsme to bagrem sypali do základové desky a postupně se hutnilo pomocí žáby.

Také jsme to hodili do vnější strany ztraceného bednění z druhé řady, aby se to nemuselo zbytečně vyhazovat. Odvětrávání radonu nebylo potřeba, jelikož máme nízký index radonu .

Příprava a betonování desky

Kari sítě + betonování

Kari sítě jsme použili 2x3m 100x100/ pr.6mm - KH 30 . Počítali jsme s cca 35 kusy, ale sekli jsme se o 4 kusy. Takže celkově bylo použito 39 kusů Kari sítí.

Kari sítě se vázali k sobě pomocí vázacího drátu, překrývalo se o 2 oka kari sítě a podložili se zbytky ztraceného bednění .

Poté jsme prováděli utěsnění prostupů a přebytečného místa mezi ztraceným bedněním v některých místech, na výstupu ze základové desky kanalizace se vložila větší KG trubka. Výstupy kanalizace se zavíčkovali proti případnému nepořádku .

Šalování základové desky nebylo potřeba, jelikož se zalévalo po ztracené bednění z důvodu navýšení počtu řad ztraceného bednění .

Výška základové desky je 20 cm. Rozhodli jsme se tak z důvodu případné vody. Objednali jsme 65 m3 betonu typ C16/20 s rukávem a známí se 3 lidmi zalili základovou desku .

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Beton C16/20
149 500 Kč
Kari sítě
49 286 Kč
Celkem198 786 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kačka a Míša
Kačka a Míša (18 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací