Jak připravit okolí bazénu před zastřešením?

Autor: stans (2 příspěvky)
Kategorie: Zahrada
9. 1. 2023
0 komentářů
Jak připravit okolí bazénu před zastřešením?
Příspěvek stavebníka

1. Zajistěte stabilní základ

Než začnete s instalací, je třeba zajistit, aby bylo okolí bazénu dostatečně rovné a bez překážek. To znamená odstranit všechny kameny, větve nebo jiné předměty, které by mohly být při instalaci překážkou. Dále je třeba zajistit, aby byla podlaha dostatečně rovná a pevná pro zastřešení bazénu, protože zastřešení může zvýšit celkovou hmotnost bazénu. Pokud podlaha tento požadavek nesplňuje, je nutné ji vyztužit nebo vyměnit. Jako ideální povrch ke kotvení zastřešení se jeví beton.

2. Zajistěte dostatek prostoru 

Dalším důležitým krokem je zajistit, aby bylo okolí bazénu dostatečně velké pro instalaci zastřešení. To znamená, že by kolem bazénu měl být dostatek místa pro pohyb a bezpečnou manipulaci se zastřešením.

Reklama

3. Obstarejte dostatečné větrání 

Dostatečné větrání je klíčovým aspektem zejména v případě, že zastřešení bude uzavřené nebo polootevřené. Je nutné předejít přebytečné vlhkosti v okolí bazénu, která může v budoucnu způsobit nemálo komplikací.

4. Nezapomeňte bazén vyčistit

Před samotným pokládáním zastřešení je také nutné zajistit, aby byl bazén vyčištěný a vypláchnutý. Pokud jsou na dně bazénu nečistoty nebo usazeniny, mohou poškodit povrch zastřešení.

Pokud se budete řídit těmito kroky a přípravě okolí bazénu před instalací zastřešení věnujete dostatek času, měli byste být schopni úspěšně zastřešit bazén a poskytnout si tak ochranu před sluncem a deštěm po mnoho let. Nezapomeňte také pravidelně kontrolovat stav zastřešení a opravovat případné nedostatky, abyste zajistili jeho bezpečnost a spolehlivost.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama