První kopnutí na pozemku

Autor: Kačka a Míša (20 příspěvků)
Kategorie: Pozemek
28. 11. 2022
0 komentářů
První kopnutí na pozemku
Příspěvek stavebníka

Vytyčení pozemku + příprava pozemku

Po létu náš krásný pozemek zas vypadal jako louka, a tak jsme nejprve museli shodit ,,hřívu'' pozemku a poté jsme objednali geodeta na vytyčení základových pásů, který k nám dorazil za pár dní.

Po vytyčení jsme zavolali bagristovi, který byl zároveň i pán, co staví domy, a tak jsme se s ním vždy domluvili, co uděláme my a co oni . Pán po vytyčení pozemku následující den přijel na pozemek a hned volal, že ten roh garáže je utopený a je potřeba navést hlínu, jinak nejde začít, a tak jsem celý dopoledne žhavila telefon a sháněla hlínu, bagr a valník. Po 5 hodinách a 105 hovorech (fakt jsem to počítala) :D se povedlo a sehnala jsem hlínu v naší vesnici. Odpoledne jsme se všichni sešli u novostavby a paní nás navedla, kde je hlína. Bohužel dny předtím pršelo a my jim z hezké zahrady udělali jedno velký bahniště, ale naštěstí s tím počítali.

Výkop

Po srovnání kolíku do roviny se vyvápnily pásy a začalo se hrabat. Bohužel náš pozemek byl jedna velká skládka, a tak se šlo víc do hloubky, kde byl jíl. Skrývku jsme nedělali z důvodu předešlého rovnání pozemku . Původní hloubka základů měla být 60 cm a byla navýšena na 80cm . Zemina z výkopů se používala na vyrovnání terénu okolo pozemku . Pásy byli hotov během 2 dnů i se začištěním základové spáry.

Reklama
První kopnutí na pozemku
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kačka a Míša
Kačka a Míša (20 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama