Stavební povolení

Autor: Kačka a Míša (18 příspěvků)
15. 11. 2022
0 komentářů
Stavební povolení
Příspěvek stavebníka

Stavební řízení - sami či zaplatit někoho?

Nad touto otázkou jsme dost spekulovali . Projektant nám nabídl, že za 14 tisíc nám to oběhne . Při otázce, co je potřeba oběhnout, se mi to nezdálo zas tak složité, a tak jsem se rozhodla to prubnout sama. Nu co, chybami se člověk učí, ne? Tak vám zde napíšu, jak mi to šlo .

Tak jdeme na to!

Plná optimismu jsem bafla papír s nákresem domu a vyrazili za třemi sousedy, od kterých jsem potřebovala podpis a den předtím jsem se domluvila se starostou, aby mi připravil stanovisko, že obec také souhlasí s výstavbou a napojení na inženýrské sítě . Vše splněno během chvilky a s dobrým pocitem jsem frčela domů a čekala na dodání e-mailem stanovisko Krajské hygienické stanice a stanovisko od ČEZu a vaku, že se můžeme připojit.

První chyba nastala na zmiňované hygienické stanice. Je potřeba, abyste už věděli, jaké čerpadlo budete chtít a rovnou na hygienickou stanici podali i štítek z čerpadla o velikosti hluku. To jsme vůbec netušili, ale pán byl naštěstí milý a jen co jsme mu to doposlali, obratem nám poslal schválení .

Pokud projektant po vás nechtěl radonový průzkum, tak v téhle fázi je již potřeba kvůli stavebnímu povolení.

Reklama

Stavební úřad

Nejprve jsem si zavolala paní, co nás podle obce má na starosti, abych zjistila, jaká stanoviska jsou potřeba (u nás to bylo: Odbor dopravy, odbor životního prostředí a služeb a poslední bylo Odbor rozvoje a investic, rozvoj a územní plánování, státní památková péče. Doporučuji si tak to zavolat a zjistit ať nelétáte všude možně. Stále se skvělou náladou jsem bafla troje desky a veškeré dokumenty, co jsem získala a frčela na stavební úřad s pocitem, že vše mám. Na úřadě jsem vyplnila s ochotnou paní formulář o ohlášení stavby a poté jsem rozdala do jednotlivých odborů desky .

Chybičky se vloudily

Dostala jsem stanoviska a vyrazila to podat na finální schválení. Paní to prošla a po týdnu mi volá, že mi chybí vyjádření od správců sítí. Od čeho že? Vždyť stanoviska o připojení tam máte . A ejhle, ona je potřeba úplně něco jiného. Je potřeba od všech sítí vyjádření, že pozemkem jim nic nevede a můžeme stavět. Tak jsem ihned žhavila internet a poslala žádosti e-mailem na Cetin , ČEZ, GasNet . K mému zděšení jsem do hodiny měla povolení na e-mailu od Cetinu a v zápětí od GasNetu . ČEZ si dal na čas a poslal povolení za 14 dní, ale to nám nějak nevadilo, jelikož jsme stále čekali na úpravu ČOVKY od projektanta.

Po 14 dnech jsme měli už i vyjádření od ČEZU, a tak jsme čekali už jen na projektanta. Urgovala jsem ho, co to jen šlo.

Razítko na projektu

To bychom nebyli my, kdyby se zas něco nepo...

Projektant už měl hotovo a jen čekal na razítko od pána, u kterého se učil . V pátek večer mi napsal, že ač to bude znít jako výmluva, tak pán, který mu měl dát právě to razítko, umřel (bohužel potvrzeno). Tak projektant sháněl někoho, kdo by mu to orazil a další týden v tahu . Po týdnu konečně jsem měla i tu úprava a rychlostí blesku jsem s radostí a značnými pocuchanými nervy odevzdala vše ke schválení a po týdnu jsme měli stavební povolení!

Reklama
Stavební povolení
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kačka a Míša
Kačka a Míša (18 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací